17 °C Budapest

4 milliárdos beruházással 170 új munkahelyet teremtenek!

2009. március 2. 13:15

Egy új termék gyártása és jelenlegi kapacitásai bővítése érdekében 4 milliárd forintos beruházással technológiát fejleszt és gyártócsarnokot épít a Güntner-Tata Kft. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egyedi kormánydöntés alapján nyújtott támogatással segíti a fejlesztések megvalósítását, az erről szóló szerződést ma írták alá. A beruházás nyomán 170 új munkahely létesül Tatán.

A Güntner-csoport ipari hőcserélők (kondenzátorok, elpárologtatók, visszahűtők, léghűtők) gyártásával foglalkozik. Ezek a hűtőkör komponensek később különböző alkalmazásoknál kerülnek beszerelésre (pl. vágóhidak, hűtőházak, szupermarketek, vegyi üzemek, irodaépületek és hotelek klímaberendezései). A vállalatcsoport egyedi igények szerint, vevői megrendelésekre gyártja a termékeit. A Güntner az elmúlt évtizedekben kis helyi vállalkozásból nemzetközi nagyvállalattá fejlődött. A hőcserélő gyártás területén piacvezető vállalatcsoport minden kontinensen gyáregységekkel, valamint közvetlen és közvetett kereskedelmi és szervízhálózattal képviselteti magát.

A Güntner-Tata Kft. 1990-ben alakult német-magyar vegyesvállalatként. Jelenleg a Güntner-csoport legnagyobb gyáregysége és gyártástechnológiai témakörben vezető szerepet tölt be. A Güntner-Tata Kft. forgalmának több mint 90 százaléka már a kezdetektől külföldre irányult. A Tatán gyártott hőcserélők legnagyobb része az Európai Unió országaiban kerül beépítésre, azonban a cég számára felvevőpiacot jelent még Oroszország, az arab térség országai vagy akár Dél-Amerika is.

A közelmúltban kifejlesztett technológia alapja egy merőben új kialakítású hőcserélő blokk. A jelenlegi réz magcső/alumínium lamella anyagpárosítású blokk helyett a microox® hőcserélő kizárólag alumíniumból készül. Az új technológiával készült hőcserélő kevesebb anyagot igényel a régi típusúval szemben, így az előállítási ár csökkenthető. Ez komoly versenyelőnyt jelent a microox® hőcserélők számára. A termékek lemezburkolatát a vevői igényeknek és a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően az oldószeres festési eljárás helyett porszórásos eljárással kezelik, ez egy új porszóró központ beruházását teszi szükségessé.

E technológiák a meglévő üzemterekben már nem helyezhetők el, ezért egy új gyártócsarnok építése vált szükségessé. Az új épület egy részében a jelenlegi rozsdamentes blokkgyártás és a lemez-megmunkálási technológiák is helyet kapnak, ezáltal további kapacitásnövelésre nyílik lehetőség.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem