2 °C Budapest

Külföldön rejtegetted a pénzedet? Most érdemes hazahozni!

2009. február 9. 08:45

Az év elején hatályba lépett adócsomag részét képezi az a passzus, amely miatt idén érdemes lehet hazahozni a külföldi vállalkozásban keletkező nyereséget.

A pénzek honosítására ugyanis kedvező lehetőséget biztosítanak most az adótörvények, amitől a kormány nem csak a gazdaság fehéredését, de az állampapírok iránti kereslet élénkülését is reméli.

Az adózó ugyanis a 2009. évi társasági- és szolidaritásiadó kötelezettség megállapításakor az adóalapját csökkentheti az ellenőrzött külföldi társaságtól kapott, 2009-ben bevételként elszámolt osztalék és részesedés 75 százalékával. Ez tehát adómentes bevételi lehetőséget jelent.

Ennek feltétele azonban, hogy a bevétel 50 százalékát legkésőbb 2009. június 30-ig magyar állampapírok vásárlására fordítsa, és azokat legalább 2 évig megőrizze. Ezalatt lehetőség van ugyan állampapírcserére, azonban az ellenértéket maximum 15 napig lehet a számlán őrizni.

Nem vehető igénybe a kedvezmény ugyanakkor, ha a jövedelem olyan cégtől származik, melynek székhelye Andorra, Liechtenstein, vagy Monaco. Az így hazahozott jövedelemre való hivatkozással azonban az APEH nem indít vagyonosodási vizsgálatot.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?