30 °C Budapest

Trükköznek az éttermek? Most nagy pofont kaptak!

Pénzcentrum
2008. december 5. 09:00

Már a végrehajtási rendeletét fogalmazzák annak a februártól kötelező jövedéki szigorításnak, mely az alkoholos italok forgalmáról napi kimutatás készítésére kényszerítené a vendéglátósokat. A kötelező napi standolás éves szinten 5-10 milliárdos pluszterhet jelenthet a szegmensnek - írja a Magyar Nemzet.

A napi italforgalomról szóló jelentés 1-2 óra többletmunkát róna a jellemzően éjszakáig nyitva lévő üzletekre. A tavaly 30-40%-os forgalomzuhanást elszenvedő éttermekben ezen feladat elvégzésére jelenleg nincs is elég kapacitás.

A túlzott adminisztráció miatt az sem kizárt, hogy sokfelé szűkülhet az italkínálat, így visszafelé sülhet el a rendelkezés. Négy évvel ezelőtt is ez történt, amikor szűk egy hónapon keresztül érvényben volt a napi standolás.

A szigorítást a szeszipar nyomására hozná vissza a pénzügyi tárca, az iparági szereplők szerint ugyanis túl nagy az adóelkerülés aránya. A szigorítás 2004-es bevezetésekor a szeszipari szereplők 20-30%-os ugrásszerű rendelésbővüléssel szembesültek a vendéglátóiparból, majd a szabály eltörlése után vissza is estek a rendelések a korábbi szintre.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm