3 °C Budapest

Trükköznek az éttermek? Most nagy pofont kaptak!

Pénzcentrum
2008. december 5. 09:00

Már a végrehajtási rendeletét fogalmazzák annak a februártól kötelező jövedéki szigorításnak, mely az alkoholos italok forgalmáról napi kimutatás készítésére kényszerítené a vendéglátósokat. A kötelező napi standolás éves szinten 5-10 milliárdos pluszterhet jelenthet a szegmensnek - írja a Magyar Nemzet.

A napi italforgalomról szóló jelentés 1-2 óra többletmunkát róna a jellemzően éjszakáig nyitva lévő üzletekre. A tavaly 30-40%-os forgalomzuhanást elszenvedő éttermekben ezen feladat elvégzésére jelenleg nincs is elég kapacitás.

A túlzott adminisztráció miatt az sem kizárt, hogy sokfelé szűkülhet az italkínálat, így visszafelé sülhet el a rendelkezés. Négy évvel ezelőtt is ez történt, amikor szűk egy hónapon keresztül érvényben volt a napi standolás.

A szigorítást a szeszipar nyomására hozná vissza a pénzügyi tárca, az iparági szereplők szerint ugyanis túl nagy az adóelkerülés aránya. A szigorítás 2004-es bevezetésekor a szeszipari szereplők 20-30%-os ugrásszerű rendelésbővüléssel szembesültek a vendéglátóiparból, majd a szabály eltörlése után vissza is estek a rendelések a korábbi szintre.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57