16 °C Budapest

Van válasz a válságra

Pénzcentrum
2008. november 19. 16:00

A nehezedő gazdasági és pénzügyi körülmények mindenkit érintenek, nem csupán a híradásokban egyre gyakrabban szereplő külföldi, multinacionális cégeket, hanem az egészen kis cégeket is közvetlen, vagy különböző áttételes hatásokon keresztül. Akik azonban megfelelően felkészülnek, választ adhatnak a válság keltett kihívásra.

Nincs ez másként az Amerikai Egyesült Államokban sem, ahol a kereskedelmi kamara siet a kisvállalkozások segítségére, a túlélés elősegítését célzó vállalkozói szemináriumokkal. Ezen nem történik más, mint az egyes cégvezetők összeülnek, s mindenki megosztja a másikkal saját ötletét azzal kapcsolatosan, hogy lehet túlélni a mostani időszakot.

A tengerentúlon egyre problémásabb az értékesítés tető alá hozatala, s ha ez sikerül, még nem jelent rá garanciát, hogy nyereséges is lehet az ügylet. A helyzetet csak tovább súlyosbítja, hogy a bankok is szigorítják hitelezési feltételeiket, így a kis cégeknek még nehezebb hitelhez jutniuk.

Az esély a túlélésre akkor van meg, ha egy vállalkozás képes a gyors alkalmazkodásra. A vállalkozóknak nincs más lehetőségük, mint megérteni a megváltozott piaci igényeket, s azokra megadni a megfelelő választ.

További tippek is érkeztek a cégvezetőktől a túléléshez, így érdemes lehet a már meglévő termékeket fejleszteni a jobb költség-haszon ráta elérése érdekében, megvizsgálni az új piaci szegmensekbe való belépésre, elgondolkodni a földrajzi terjeszkedésen. Fontos lehet a termelékenység növelése a jobb szervezeten és folyamatokon keresztül.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?