11 °C Budapest

Félsiker: nem kapkodtak az állami cégekért

Pénzcentrum
2008. november 6. 10:00

Az állami cégek felére nem volt jelentkező a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) második alkalommal meghirdetett árverésén. Az eladásra felkínált 14 cég kikiáltási ára összesen 614,91 millió forint volt. Az állam nyakán maradt hét vállalatot összesen 421,75 millió forintért kínálták - írja a Világgazdaság.

Rontja a statisztikát, hogy éppen a legtöbbre értékelt Kötiviép "B" Kft. 385 millió forint értékű, kisebbségi üzletrészére sem volt jelentkező. A korábbi árverésen egy-egy áramszolgáltató egyetlen papírjáért egymásra licitáltak a jelentkezők, a második aukción azonban jóval kisebb volt az érdeklődés.

A most gazdára talált hét cég részesedését egy kivétellel kikiáltási áron vitték el. A most eladott hét vállalatért - ha mindegyiket kifizetik a vevők - összesen 193,57 millió forintot kaphat az állami vagyonkezelő.

Az MNV-nek a vagyontörvény miatt el kell adnia a kisebbségi cégrészesedéseket, de a vagyontanács döntésének érdekében néhány nagyobbtól is megválik.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?