16 °C Budapest

Foggal-körömmel védett titkok: mit rejteget a KFC?

Pénzcentrum
2008. szeptember 10. 16:00

Fény derülhet arra, mi a KFC titka, legalábbis bizonyos értelemben. Kedden ugyanis kinyitották a KFC irodájában azt a széfet, amely még Colonel Harland Sanders kézzel írott, 11 féle növény és fűszer leírását tartalmazta.

A titok áttelepítésének köszönhetően az étteremlánc megerősítheti Amerika egyik legnagyobb üzleti titka körüli védelmét. Ez persze a KFC dolgozóinak nem jelent kellemes napokat, az egyik igazgató idegei pedig késélen táncolnak, annak ellenére, hogy nagyon szigorú biztonsági intézkedésekkel védik a titkot.

Roger Eaton bevallotta, azért tart attól, hogy valami baj történik, mert az örökre megbélyegezné, hiszen ő lenne az az elnök, aki elveszítette a receptet.

A szigorúan titkos receptgyűjteményt - amely egyébként a siker útjára indította a KFC-t - egy lezárt dobozban Bo Dietl biztonsági szakértő kezéhez bilincselték, aki ezután egy golyóálló kocsiba ült, melyet szolgálaton kívüli rendőrök kísértek.

A 68 éves receptek annyira titkosak, hogy eddig csupán két igazgató láthatta őket. Azt azonban, hogy pontosan kik voltak ők, nem árulja el a cég. Sőt, annak érdekében, hogy semmi se szivároghasson ki, több beszállítót is alkalmaznak, akik mindig csak egy részét készítik el az adott terméknek, de sohasem az egészet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magas biztonsági intézkedések teljes mértékben indokoltak, ugyanis már számos alkalommal megpróbálták lemásolni a recepteket, sőt, akad olyan is, aki azt állítja, hogy Sanders receptjeinek másolata van a birtokában. Az igazgató szerint egyik sem az igazi, ugyanis az aktuális receptek számos meglepetést tartalmaznak.

Az eredeti receptet Sanders 1940-ben írta meg saját kis vendéglőjében, Kentuckyban, s ennek alapján indította el a láncot az ötvenes években. Az RBC Capital Market szakértője szerint a recept értéke majdhogynem mérhetetlen.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?