Oscar-díj a Magyar Postának

Pénzcentrum
2008. május 20. 13:23

Május 19-én, hétfőn este ünnepélyes keretek között került sor a Wold Mail Awards (WMA) nemzetközi díjátadójára, amely évről évre hagyományosan a postai vezetők soros találkozójának, a World Mail & Express konferenciának egyben a nyitóeseménye. A posták világában legrangosabb elismerésnek tartott, postai Oscarnak is nevezett díjat ezúttal Budapesten vehették át a nyertesek. Ismét szép magyar siker született, hiszen Biztonság kategóriában a Magyar Posta pályázatát ítélte a legjobbnak a zsűri.

A díjat évente 12 kategóriában adják át az iparág legjelesebb szereplőinek. A zsűri független szakértőkből áll össze, a zsűri elnökét pedig valamely nemzetközi elismerésnek örvendő szervezet munkatársai közül választják. Biztonság kategóriában díjat az a társaság kaphat, amely a díjkiosztást megelőző évben a legtöbbet nyújtotta a postai folyamatokban jelentkező bűncselekményekkel, hamisítási ügyletekkel szemben folytatott harcban. A shortlistre ebben az évben a Jersey Post pénzmosás-elleni tevékenysége és a US Post hamisítást szűrő fejlesztése mellett a Magyar Posta kézbesítővédelmi programját választották a legjobbak közé, majd ítélték a magyar pályázatot a végső szavazásban a legjobbnak.

Magyarországon részben a fogyasztói szokások régen megrögzött hagyománya miatt, valamint azért, mert a kisebb falvakban az infrastruktúra hiányossága miatt nem gyakori a bankkártya használata, a magyar postás kézbesítők tudhatóan sok pénzt szállítanak havonta, például a nyugdíjat. A 10 000 kézbesítő csaknem 90%-a rendszeresen viszi házhoz a pénzt. A Magyar Posta, hogy csökkentse a kézbesítői munka veszélyességét, több óvintézkedést vezetett be. Többek között alkalmazzák a speciális postástáskát, amelyben a kézbesítő támadás esetén használhatja a pénzfestő eszközt, használhatatlanná téve a nála lévő bankjegyeket. A megelőzés is fontos, ezért a nyugdíjasok előre tudják, mikor kell érkeznie a postásnak, így felfigyelnek rá, ha valami rendelleneset tapasztalnak, és jelenthetik azt a cégnek. Ezen kívül speciális tréningekkel segítik a kézbesítők felkészülését az esetleges támadásokra, valamint bizonyos esetekben személyi védelmet biztosítanak a részükre.

A teljes program 2004-es bevezetése óta hazánkban jelentősen, egy hatodára csökkentek a kézbesítőket ért támadások, ezen belül a sérüléssel járó esetek száma. 2000-ben 37 támadás érte a kézbesítő kollégákat, ebből kettő komoly, tizenhárom könnyebb sérüléssel járt. 2007-ben 6 ilyen támadás fordult elő, 1-1 komolyabb, illetve könnyebb sérülést okozva. Az intézkedések következtében jelentősen, egyharmadára csökkent a pénzügyi veszteség. A 2001-es csúcshoz képes (22768 EUR) 2007-ben már csak 5076 euró volt a veszteség.

Abban, hogy a posták világában legrangosabb elismerésnek tartott World Mail Awards díjat ezúttal Budapesten vehették át a nyertesek, szerepet játszhatott az is, hogy két évvel ezelőtt, szintén igen sok pályázó közül a Magyar Posta nyerte el a Személyügyi politika kategória díját.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?