21 °C Budapest

Oscar-díj a Magyar Postának

Pénzcentrum
2008. május 20. 13:23

Május 19-én, hétfőn este ünnepélyes keretek között került sor a Wold Mail Awards (WMA) nemzetközi díjátadójára, amely évről évre hagyományosan a postai vezetők soros találkozójának, a World Mail & Express konferenciának egyben a nyitóeseménye. A posták világában legrangosabb elismerésnek tartott, postai Oscarnak is nevezett díjat ezúttal Budapesten vehették át a nyertesek. Ismét szép magyar siker született, hiszen Biztonság kategóriában a Magyar Posta pályázatát ítélte a legjobbnak a zsűri.

A díjat évente 12 kategóriában adják át az iparág legjelesebb szereplőinek. A zsűri független szakértőkből áll össze, a zsűri elnökét pedig valamely nemzetközi elismerésnek örvendő szervezet munkatársai közül választják. Biztonság kategóriában díjat az a társaság kaphat, amely a díjkiosztást megelőző évben a legtöbbet nyújtotta a postai folyamatokban jelentkező bűncselekményekkel, hamisítási ügyletekkel szemben folytatott harcban. A shortlistre ebben az évben a Jersey Post pénzmosás-elleni tevékenysége és a US Post hamisítást szűrő fejlesztése mellett a Magyar Posta kézbesítővédelmi programját választották a legjobbak közé, majd ítélték a magyar pályázatot a végső szavazásban a legjobbnak.

Magyarországon részben a fogyasztói szokások régen megrögzött hagyománya miatt, valamint azért, mert a kisebb falvakban az infrastruktúra hiányossága miatt nem gyakori a bankkártya használata, a magyar postás kézbesítők tudhatóan sok pénzt szállítanak havonta, például a nyugdíjat. A 10 000 kézbesítő csaknem 90%-a rendszeresen viszi házhoz a pénzt. A Magyar Posta, hogy csökkentse a kézbesítői munka veszélyességét, több óvintézkedést vezetett be. Többek között alkalmazzák a speciális postástáskát, amelyben a kézbesítő támadás esetén használhatja a pénzfestő eszközt, használhatatlanná téve a nála lévő bankjegyeket. A megelőzés is fontos, ezért a nyugdíjasok előre tudják, mikor kell érkeznie a postásnak, így felfigyelnek rá, ha valami rendelleneset tapasztalnak, és jelenthetik azt a cégnek. Ezen kívül speciális tréningekkel segítik a kézbesítők felkészülését az esetleges támadásokra, valamint bizonyos esetekben személyi védelmet biztosítanak a részükre.

A teljes program 2004-es bevezetése óta hazánkban jelentősen, egy hatodára csökkentek a kézbesítőket ért támadások, ezen belül a sérüléssel járó esetek száma. 2000-ben 37 támadás érte a kézbesítő kollégákat, ebből kettő komoly, tizenhárom könnyebb sérüléssel járt. 2007-ben 6 ilyen támadás fordult elő, 1-1 komolyabb, illetve könnyebb sérülést okozva. Az intézkedések következtében jelentősen, egyharmadára csökkent a pénzügyi veszteség. A 2001-es csúcshoz képes (22768 EUR) 2007-ben már csak 5076 euró volt a veszteség.

Abban, hogy a posták világában legrangosabb elismerésnek tartott World Mail Awards díjat ezúttal Budapesten vehették át a nyertesek, szerepet játszhatott az is, hogy két évvel ezelőtt, szintén igen sok pályázó közül a Magyar Posta nyerte el a Személyügyi politika kategória díját.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm