19 °C Budapest

Elhagyják Magyarországot a multik? Már nem sok van hátra...

Pénzcentrum
2007. december 3. 08:30

2011-ben számos vállalatnak új adókötelezettsége keletkezik, ugyanis jelentős összegű társaságiadó-kedvezmény tömeg fog kifutni akkor. Az uniós csatlakozási tárgyalások során hazánk kötelezettséget vállalt arra, hogy idővel kifuttatja a 100%-os társasági adó kedvezményeket - írja a Napi.

Jelenleg 30 olyan cég működik Magyarországon, mely akár a teljes társasági adójának megfelelő kedvezményben részesülhet, mely kedvezmények összege tavaly több mint 100 milliárd forintot, átlagosan tehát mintegy 3,7 milliárd forintot tett ki.

Ehhez képest aprópénznek tekinthető a kis- és középvállalkozók által összesen érvényesített 3,5 milliárd forintnyi kedvezmény, az alacsony érték azonban többek között annak is betudható, hogy ezen szegmens cégei alig mutatnak ki nyereséget.

A 2011-es kifutás felveti azt a veszélyt, hogy egyes vállalatok a kedvezmény lejárta után továbbköltöznek. Ez leginkább a bérmunkában itt gyártók számára lehet mérlegelési szempont, őket ugyanis az élőmunka növekvő költségei is hátrányosan érinthetik.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?