13 °C Budapest

Újabb pályázati csomag társadalmi egyeztetésen

Pénzcentrum
2007. október 17. 09:10

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) társadalmi egyeztetésre bocsátja a 7 regionális operatív programhoz kapcsolódó, a településfejlesztést, ezen belül is a funkcióbővítő városrehabilitációt szolgáló pályázati csomagját. A pályázatokkal kapcsolatos véleményeket, javaslatokat az Ügynökség október 29-ig várja a megadott e-mail címeken - áll az NFÜ honlapján.

Egyeztetési időszak: 2007. október 16. - október 29.

A pályázati csomag kiírásainak alapvető célja az akciótervek által érintett településrészek fizikai megújítása és a társadalmi kohézió együttes erősítése, új, települési és kistérségi szintű, gazdasági, közösségi, közigazgatási és szociális funkciók megjelenése, a meglévő funkciók megerősítése, ezáltal a leromlott vagy leszakadó városrészek bekapcsolása a város fejlődésébe. A fejlesztések mentén a társadalmi kohézió erősítése, a helyi közösségek támogatása, a civil szerveződések aktivizálása, szerepük erősítése, helyi identitás erősítése. A támogatásoknak hozzá kell járulniuk a vonzó és élhető városi környezet kialakításához a feltárt gazdasági, kulturális és turisztikai értékek és lehetőségek kihasználása érdekében.

A régiónként változó, de mindenhol legalább 3.000 millió forint értékű támogatási keretre az önkormányzatok és azok meghatározott partneri körrel alkotott konzorciumai pályázhatnak.

Az egyes pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat október 29-ig várják a letölthető kérdőíveken, a megadott e-mail címekre.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Felhívják a figyelmet arra, hogy a társadalmi egyeztetés során csak a letölthető kérdőívben visszaérkezett véleményeket áll módukban átvezetni, ezért kér az NFÜ, hogy minden esetben abban dolgozzanak.

A pályázati kiírások társadalmi egyeztetése során beérkező írásos javaslatokat, a véleményező szervezet megnevezésével együtt, az átláthatóság elvének megfelelően mindenki számára elérhetővé teszik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06