4 °C Budapest

Nem kell a porcelán - viszik külföldre

Pénzcentrum
2007. július 19. 11:00

A közelmúltban nyitotta meg szlovákiai első szlovákiai márkaboltját a Hollóházi Porcelán Zrt. Amennyiben a piac sikeres lesz, elképzelhető, hogy más országokba is bevonulnak - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Pálfi József, a vállalat vezérigazgatója szerint azért nyitottak új lehetőségek felé, mert a belföldi kereslet drámai mértékben csökkent. Jelenleg a szlovákiaihoz hasonló viszonteladási partnert keresnek Ukrajnában is.

Szlovákiában a komáromi márkabolton kívül az idei év végéig egy 30-40 viszonteladóból álló értékesítési hálózatot terveznek kiépíteni.

A Hollóházi jelenleg termékei közel 10 százalékát exportálja, a legnagyobb partnere a skandináv légitársaság. Az új piacok felfedezése mellett egyébiránt a belföldi kereslet fellendítése érdekében felmerült a Zsolnay manufaktúrával való egyesülés is.

Az együttműködés a Herendire nem terjedne ki, mivel az a manufaktúra a porcelánok luxuskategóriájának számít, a Hollóházi és a Zsolnay pedig azonos osztályt képvisel, és a célpiacuk is majdnem megegyezik.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?