11 °C Budapest

Nem lesz visszautasított pályázat?

Pénzcentrum
2007. július 11. 16:05

Pénteken 10 új pályázatot jelentet meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mintegy 13 milliárd forint értékben. A támogatásból a tervek szerint 2000 - 2500 vállalkozás részesülhet majd, háromnegyed részben kis-és középvállalkozások fejlesztése a cél - derült ki a MAG Zrt. sajtótájékoztatóján.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter bejelentette, az új kiírásokra augusztus 24-től nyílik majd lehetőség pályázni, 600 ezer és 500 millió forintig terjedő keretösszegekkel. Induló vállalkozásokat kíván támogatni az a pályázat, melynek keretében a hátrányos helyzetű régiókban 3,3 milliárd forint támogatást lehet igényelni, Közép-magyarországi tükörpályázatán pedig 2,47 milliárd forintot.

Nemzetközi szolgáltatási központok kiépítésére országosan 2,2 milliárd forint, a tükörpályázaton 1 milliárd forint áll rendelkezésre. A vállalati folyamatmenedzsment bevezetését, javítását elősegíteni kívánó pályázati kiírás országos szinten 1,6 milliárd forintos kerettel, a tükörpályázaton 0,7 milliárd forintos kerettel kerül kiírásra.

Országos szinten 1 milliárd forintos, a Közép-magyarországi régióban 0,3 milliárd forintos keret nyílik meg a minőségi-, környezeti- és egyéb szabványok bevezetésének támogatására. Az e-kereskedelem bevezetésére országos szinten 1,3 milliárd forintot, a tükörpályázaton pedig 0,7 milliárd forintot lehet igényelni.

Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter bejelentette, hogy a 15 operatív program tárgyalását lezárta a kormány, azt az Európai Uniónak benyújtották, így azok már csak formális jóváhagyásra várnak. A következő két évre vonatkozó akciótervek kidolgozása, elkészítése pedig ennek révén elkezdődhet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A lezárult pályázatok tekintetében Bajnai Gordon elmondta, hogy a rendelkezésre álló keret kétszeresére érkeztek be jegyzések. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium arról hozott döntést, hogy a pályázati igényeket mekkora mértékben elégíti ki.

Nem kerül forráshiány miatt elutasításra a GOP-2007-2.1.2/B, GOP-2007-2.1.2/C, valamint a hat konvergencia régióra megnyitott GOP-2007-2.1.1/B pályázatok esetében. Kétszeresére emelkedik a Közép-magyarországi régióra meghirdetett KMOP-2007-1.2.1/B, illetve a hat konvergencia régióra meghirdetett GOP-2007-2.1.1/C jelű kiírások esetében.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem