5 °C Budapest

Nem lesz visszautasított pályázat?

Pénzcentrum
2007. július 11. 16:05

Pénteken 10 új pályázatot jelentet meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mintegy 13 milliárd forint értékben. A támogatásból a tervek szerint 2000 - 2500 vállalkozás részesülhet majd, háromnegyed részben kis-és középvállalkozások fejlesztése a cél - derült ki a MAG Zrt. sajtótájékoztatóján.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter bejelentette, az új kiírásokra augusztus 24-től nyílik majd lehetőség pályázni, 600 ezer és 500 millió forintig terjedő keretösszegekkel. Induló vállalkozásokat kíván támogatni az a pályázat, melynek keretében a hátrányos helyzetű régiókban 3,3 milliárd forint támogatást lehet igényelni, Közép-magyarországi tükörpályázatán pedig 2,47 milliárd forintot.

Nemzetközi szolgáltatási központok kiépítésére országosan 2,2 milliárd forint, a tükörpályázaton 1 milliárd forint áll rendelkezésre. A vállalati folyamatmenedzsment bevezetését, javítását elősegíteni kívánó pályázati kiírás országos szinten 1,6 milliárd forintos kerettel, a tükörpályázaton 0,7 milliárd forintos kerettel kerül kiírásra.

Országos szinten 1 milliárd forintos, a Közép-magyarországi régióban 0,3 milliárd forintos keret nyílik meg a minőségi-, környezeti- és egyéb szabványok bevezetésének támogatására. Az e-kereskedelem bevezetésére országos szinten 1,3 milliárd forintot, a tükörpályázaton pedig 0,7 milliárd forintot lehet igényelni.

Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter bejelentette, hogy a 15 operatív program tárgyalását lezárta a kormány, azt az Európai Uniónak benyújtották, így azok már csak formális jóváhagyásra várnak. A következő két évre vonatkozó akciótervek kidolgozása, elkészítése pedig ennek révén elkezdődhet.

A lezárult pályázatok tekintetében Bajnai Gordon elmondta, hogy a rendelkezésre álló keret kétszeresére érkeztek be jegyzések. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium arról hozott döntést, hogy a pályázati igényeket mekkora mértékben elégíti ki.

Nem kerül forráshiány miatt elutasításra a GOP-2007-2.1.2/B, GOP-2007-2.1.2/C, valamint a hat konvergencia régióra megnyitott GOP-2007-2.1.1/B pályázatok esetében. Kétszeresére emelkedik a Közép-magyarországi régióra meghirdetett KMOP-2007-1.2.1/B, illetve a hat konvergencia régióra meghirdetett GOP-2007-2.1.1/C jelű kiírások esetében.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?