Nem lesz visszautasított pályázat?

Pénzcentrum
2007. július 11. 16:05

Pénteken 10 új pályázatot jelentet meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mintegy 13 milliárd forint értékben. A támogatásból a tervek szerint 2000 - 2500 vállalkozás részesülhet majd, háromnegyed részben kis-és középvállalkozások fejlesztése a cél - derült ki a MAG Zrt. sajtótájékoztatóján.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter bejelentette, az új kiírásokra augusztus 24-től nyílik majd lehetőség pályázni, 600 ezer és 500 millió forintig terjedő keretösszegekkel. Induló vállalkozásokat kíván támogatni az a pályázat, melynek keretében a hátrányos helyzetű régiókban 3,3 milliárd forint támogatást lehet igényelni, Közép-magyarországi tükörpályázatán pedig 2,47 milliárd forintot.

Nemzetközi szolgáltatási központok kiépítésére országosan 2,2 milliárd forint, a tükörpályázaton 1 milliárd forint áll rendelkezésre. A vállalati folyamatmenedzsment bevezetését, javítását elősegíteni kívánó pályázati kiírás országos szinten 1,6 milliárd forintos kerettel, a tükörpályázaton 0,7 milliárd forintos kerettel kerül kiírásra.

Országos szinten 1 milliárd forintos, a Közép-magyarországi régióban 0,3 milliárd forintos keret nyílik meg a minőségi-, környezeti- és egyéb szabványok bevezetésének támogatására. Az e-kereskedelem bevezetésére országos szinten 1,3 milliárd forintot, a tükörpályázaton pedig 0,7 milliárd forintot lehet igényelni.

Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter bejelentette, hogy a 15 operatív program tárgyalását lezárta a kormány, azt az Európai Uniónak benyújtották, így azok már csak formális jóváhagyásra várnak. A következő két évre vonatkozó akciótervek kidolgozása, elkészítése pedig ennek révén elkezdődhet.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A lezárult pályázatok tekintetében Bajnai Gordon elmondta, hogy a rendelkezésre álló keret kétszeresére érkeztek be jegyzések. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium arról hozott döntést, hogy a pályázati igényeket mekkora mértékben elégíti ki.

Nem kerül forráshiány miatt elutasításra a GOP-2007-2.1.2/B, GOP-2007-2.1.2/C, valamint a hat konvergencia régióra megnyitott GOP-2007-2.1.1/B pályázatok esetében. Kétszeresére emelkedik a Közép-magyarországi régióra meghirdetett KMOP-2007-1.2.1/B, illetve a hat konvergencia régióra meghirdetett GOP-2007-2.1.1/C jelű kiírások esetében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06