12 °C Budapest

Maradnak a családi vállalkozások - csak a fővárosban lehet nagy a baj

Pénzcentrum
2007. június 21. 10:30

Telítődik a kínálati oldal a könyvelői piacon, amire a cégek fuzionálással vagy laza hálózatok létrehozásával reagálnak. Több fővárosi vállalkozás kifogásolja a nagyobb, multinacionális vállalatok agresszív piacra lépését, amely veszélyezteti a hazai cégek jelenlétét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Zara László szerint egyre többen jönnek rá, hogy érdemesebb közös erővel vállalkozást alapítani, vagy betársulni egy már meglévő vállalkozásba, mint megpróbálni egyedül, otthonról boldogulni.

A Napi Gazdaság által megkérdezett vidéki könyvelőirodák szerint a fővárost és környezetét kivéve egyáltalán nem tapasztalható a nagy, nemzetközi társaságok jelenléte, itt tartják magukat a kisebb családi vállalkozások, esetükben azonban  kevés a lehetőség van az egyesülésre.

A nagyobb vidéki könyvelőirodák az év elején emelték áraikat, általában az inflációt követve, mert véleményük szerint ennél nagyobb költségáthárítást a piac nem viselt volna el. Szűkös forrásaik mellett a marketing eszközökkel szemben, az elégedett ügyfelekre koncentrálnak, a hozzájuk kilencven százaléka ugyanis már egy meglévő ügyfél ajánlása útján érkezik.

A pécsi Alltax Adótanácsadó és Könyvelő Kft. ügyvezető igazgatója, Tiszttartó Gábor kiemelte a felelősségbiztosítás fontosságát, amely azonban a szakember szerint nem nyújt teljes védelmet, ha a vállalkozás nem tesz mindent a problémás esetek könnyebb tisztásáért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00