7 °C Budapest

Maradnak a családi vállalkozások - csak a fővárosban lehet nagy a baj

Pénzcentrum
2007. június 21. 10:30

Telítődik a kínálati oldal a könyvelői piacon, amire a cégek fuzionálással vagy laza hálózatok létrehozásával reagálnak. Több fővárosi vállalkozás kifogásolja a nagyobb, multinacionális vállalatok agresszív piacra lépését, amely veszélyezteti a hazai cégek jelenlétét.

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Zara László szerint egyre többen jönnek rá, hogy érdemesebb közös erővel vállalkozást alapítani, vagy betársulni egy már meglévő vállalkozásba, mint megpróbálni egyedül, otthonról boldogulni.

A Napi Gazdaság által megkérdezett vidéki könyvelőirodák szerint a fővárost és környezetét kivéve egyáltalán nem tapasztalható a nagy, nemzetközi társaságok jelenléte, itt tartják magukat a kisebb családi vállalkozások, esetükben azonban  kevés a lehetőség van az egyesülésre.

A nagyobb vidéki könyvelőirodák az év elején emelték áraikat, általában az inflációt követve, mert véleményük szerint ennél nagyobb költségáthárítást a piac nem viselt volna el. Szűkös forrásaik mellett a marketing eszközökkel szemben, az elégedett ügyfelekre koncentrálnak, a hozzájuk kilencven százaléka ugyanis már egy meglévő ügyfél ajánlása útján érkezik.

A pécsi Alltax Adótanácsadó és Könyvelő Kft. ügyvezető igazgatója, Tiszttartó Gábor kiemelte a felelősségbiztosítás fontosságát, amely azonban a szakember szerint nem nyújt teljes védelmet, ha a vállalkozás nem tesz mindent a problémás esetek könnyebb tisztásáért.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?