Airplane parked at gate at sunset at Seoul Incheon International Airport, South Korea

Brutális rendőri akció zajlott egy a budapesti reptéren: mi történhetett?

2024. január 19. 08:46

A Wizz Air január 17-én Lárnakából Budapestre tartó járatán az egyik utas többször is dohányzott, amivel megsértette a biztonsági előírásokat. A gépről rendőrök szállították le.

Rendőrök vezettek le egy utast a Wizz Air Larnacaráról Budapestre tartó W6 2452-es járatán a budapesti repülőtéren - számolt be a hírről az Ellenszél. A portál egyik munkatársa a gépen utazott, beszámolója szerint a fedélzeten a légiutas-kísérők előre figyelmeztették őket, hogy a leszállás után majd ülve kellett maradniuk és nem kapcsolhatták ki biztonsági öveiket sem, rövid időn belül pedig rendőrök lepték el a gépet. 

A portál megkereste az ügyben a légitársaságot, ahonnan a következő tájékoztatást kapták:

A Wizz Air január 17-én Lárnakából Budapestre tartó járatán az egyik utas, megsértve a biztonsági előírásokat, és figyelmen kívül hagyva a személyzet többszöri figyelmeztetését, több alkalommal is dohányzott a repülőgép mosdójában. A személyzet a biztonsági protokollnak megfelelően értesítette a rendőrséget, akik a leszállást követően levezették a szabálysértő utast a fedélzetről.

A légitársaság válaszából az nem derül ki, hogy miért az utasoknak kellett várnia a rendőrökre, és a dohányzó utast miért nem valamely ellenőrzési ponton szűrték ki. A gépről való leszállás után ugyanis útleveleket is ellenőriztek a hatóságok, bármikor megállíthatták volna „műsor” nélkül is a szabálysértőt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A légitársaság a biztonsági előírások megszegésével kapcsolatban egyébként minden esetben zéró toleranciát alkalmaz. Ilyen a dohányzásra vonatkozó szabály is, amely általános a légi közlekedésben. Megsértése akár 3000 eurós büntetést, illetve a repüléstől való eltiltást vonhat maga után.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem