Travel suitcase or luggage, passport, air ticket and facial mask. New Rules for Traveling during the pandemic of coronavirus or covid-19. Medical face mask wearing obligatory in airport and airplane flights to Europe, Asia, America. Passport, ticket and suitcase ready for holidays.

Egyre több ország kötelezi tesztre a kínai turistákat: ezt lépi a magyar kormány

2022. december 29. 22:02

Olaszország után az Amerikai Egyesült Államok is bejelentette, hogy a Kínából érkezőknek beutazáskor Covid-tesztet kell csináltatniuk az MTI értesülései szerint. A HVG pedig most utánajárt annak, hogy várható-e, hogy Magyarországon hasonló szigorításokat vezessenek be.

Az olasz egészségügyi tárca még tegnap elrendelte a Kínából érkező utasok számára a kötelező Covid-tesztet. Ez azután történt, hogy kiderült, hogy a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkezők fele koronavírusosnak bizonyult a Malpensa milánói reptéren. Ezután nemsokkal az Egyesült Államok is bejelentette, hogy január 5-től minden 2 évnél idősebb, Kínából érkezőt megvizsgálnak. Az új szabály az állampolgárokra is érvényes lesz. ráadásul az utazóknak két napnál nem régebbi negatív koronavírustesttel kell rendelkezniük.

A hvg.hu ennek kapcsán felkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot és a Koronavírus Központot egyaránt, hogy megtudja hazánkban várható-e bármilyen, a Kínából érkezőket érintő beutazási korlátozás, vagy Covid-tesztelés a repülőtéren.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan monitorozza az akut légúti fertőzéseket okozó vírusokat, amelyről rendszeresen tájékoztatja a lakosságot, figyelemmel kíséri az aktuális járványügyi helyzetet, és indokolt esetben javaslatot tesz a szükséges járványügyi intézkedésekre

– válaszolt a feltett kérdésre az NNK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 5. 16:05