13 °C Budapest
Érd, 2020. október 27.Az Érd-alsó vasútállomáson nyílt kormányablak ügyfélfogadás rendje az átadási ünnepség napján, 2020. október 27-én. Ez a kormányablak országosan a tizenkettedik, amely állomásépületben mûködik.MTI/Vasvári Tamás

Óriási probléma lesz több százezer magyar irataival: erre senki sem készült föl

2022. április 19. 10:46

2020. tavasszal a koronavírus-járvány berobbanása miatt a kormány meghosszabbította a lejáró okmányok érvényességét a veszélyhelyzet végeután még 120 napig. Ezzel akkor el lehetett kerülni a tömegeket a kormányablakoknál, most viszont több mint félmillió okmány fog lejárni június végén – írja a G7.

A koronavírus-járvány miatt meghosszabbított okmányok érvényessége idén június 30-án lejár , ezzel pedig több mint 500 ezer jogosítvány, személyigazolvány és útlevél veszti érvényét. Szintén le fognak járni a 2019/2020-as tanév alatt érvényesített diákigazolványok is. Ugyan ezeket az okmányokat itthon lehet még használni, külföldön viszont már más a helyzet, úgyhogy érdemes ellenőrizni, hogy érvényes útiokmányokkal vagy jogosítvánnyal induljunk útnak, különben kellemetlen meglepetések érhetnek. A lejárt okmányok elfogadása egyébként lehetővé tette, hogy az is tudjon szavazni április 3-án, aki addig nem újította meg a személyigazolványát, útlevelét vagy jogosítványát.

A lap számításai szerint összesen 630 ezer okmány fog lejárni június végén, 350 ezer személyi igazolvány és 280 ezer vezetői engedély. Ez nagyjából 350-400 ezer embert érinthet. Ugyan az okmányok egyszerre is meghosszabbíthatók, azonban a kormányablakok már most is annyira leterheltek, hogy hosszas várakozással kell számolni. Budapesten és Pest megyében a legrosszabb a helyzett, itt akár két hónap is kell várni, hogy sorra kerüljünk. A problémát újabb időpontok bevezetésével lehetne megoldani, de az sem kizárt, hogy újra meghosszabbítják a lejárt okmányok érvényességét, ígyviszont tovább tolódik ezeknek a megújítása.

(Címlapkép - Vasvári Tamás, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm