26 °C Budapest
Nem várt ország lehet az idei nyár slágere: rengeteg magyar utazhat ide 2022-ben

Nem várt ország lehet az idei nyár slágere: rengeteg magyar utazhat ide 2022-ben

2022. április 1. 14:28

Hazánk népszerű úti cél egy utazási portál globális foglalási adatai szerint: a tavalyi évhez hasonlóan idén is a 21. helyen áll a foglalások számát tekintve, 11 helyet javítva 2019-hez képest. A kontinensen belüli utazók körében népszerűbb, mint tavaly, idén Magyarország a 12. helyen áll. A mediterrán országok a nyári kedvencek a régióban, legtöbb honfitársunk a korábbi évekhez hasonlóan idén is Spanyolországba utazik.

A Kiwi.com arra volt kíváncsi, hogy idén hogy alakulnak a foglalások globálisan, Európából, illetve hazánkból, és hogy a korábbi évekhez képest van-e változás.

Hazánk 2019-ben az oldal globális foglalási listájának a 32. helyén szerepelt, tavaly pedig már a 21. helyre lépett elő, amely helyét idén az eddigi foglalások összesítése alapján őrzi, sőt, ha csak a nyári hónapokat nézzük, akkor a 17. helyen áll. Az Európából történő foglalások esetében is évről évre előkelőbb helyre kerül Magyarország. 2019-ben a 19. legnépszerűbb ország volt, tavaly már a 14., idén pedig a 12. helyet foglalja el az eddigi adatok alapján.

Spanyolország a legkelendőbb úti cél

A globális foglalási listát idén is az Amerikai Egyesült Államok vezeti, ahogy tavaly és a koronavírusjárvány megjelenése előtt is tette. 2019-ben a 2. legnépszerűbb úti cél Spanyolország volt, amelyet akkor az Egyesült Királyság követett. Utóbbi tavaly már kiesett a TOP3-ból és az idei eddigi foglalások alapján is az 5. helyen szerepel. A 2021-es TOP3 foglalási lista és az idei eddigi összesítésben az országok változatlanok, pusztán helycsere történt a 2. és a 3. helyen, és míg tavaly Olaszország volt a 2. és Spanyolország a 3., addig idén az európai desztinációk közül a spanyolok viszik a prímet.

Az Európából történő foglalásokat ismét Spanyolország vezeti idén, ezt követi a tavalyi győztes, Olaszország. A hazai foglalások az első két hely terén a kontinenshez hasonlóak, de míg Európából az Egyesült Királyság áll e lista 3. helyén, addig tőlünk Olaszország után Németországba repülhetnek a legtöbben idén.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Spanyol-olasz-görög: a nyári hármas

A portál eddigi idei adatai alapján a legtöbb magyar Spanyolországba megy vakációzni, és a globális és európai adatokkal megegyezően ezen lista 2. és 3. helyén Olaszország és Görögország áll. A csehek és a lengyelek az olasz tengerpartot részesíthetik előnyben idén, míg szlovák szomszédaink leginkább Görögországba repülhetnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?