1 °C Budapest
Szent Istvan Korut, part of the Grand Boulevard, is one of the most central and busiest parts of Budapest. The Grand Boulevard is a major thoroughfare, and was built in 1896. It forms a semi-circle connecting the two bridges of the Danube, Margaret Bridge on the north and Petofi Bridge on the south.

Ekkortól lehet ingyenes a BKV 14 év alatt, felgyorsulhat a Blaha felújítása: itt vannak a részletek

2021. augusztus 26. 16:02

Szeptemberben tárgyalja a fővárosi közgyűlés Karácsony Gergely javaslatait, így a 14 éven aluliak ingyenes tömegközlekedését is. A főpolgármester a Facebookon jelentette be többek között azt is, hogy felgyordítanák a Blaha felújítását, és a Nagykörúton is több változtatást eszközölnek a dugók csökkentése érdekéen.

Már szeptembertől ingyenes lehet a közösségi közlekedés a 14 éven alattiaknak; ezzel is vissza akarják csalogatni az utasokat a közösségi közlekedésbe, mert járványügyi szempontból biztonságos tömegközledni - jelentette be Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A főpolgármester azt is közölte, gyorsítják a felújításokat a Blaha Lujza téren, 2022 végére a tervek szerint végeznek, szeptemberben viszont már visszaadnák a Rákóczi utat az autósoknak. Közölte még, hogy a Pesti alsó rakpart felújítását a Lánchídtól délre csak azután kezdik meg, hogy a Blaha elkészült.

Emellett alternatív útvonalakat nyitnak a belvárosban, a Dohány és Wesselényit például már megnyitották, ahogy a Honvéd-Nádor utcát is a Bajcsy tehermentesítésére, módosítások lesznek a Nagykörúton az autós forgalom érdekében: például visszaállítják az eredeti 2x2 sávot a Corvin negyednél a Ferenc körút irányából az autósoknak, de a biciklisáv megmarad.

Valamint átalakítják a lámpaprogramot a Nagykörúton az autós közlekedés javítására, ezzel a feltételezések szerint plusz harminc százalékos kapacitást tudnak adni a körúton közlekedőknek.

Ezek egyelőre javaslatok a főpolgármester szerint, szeptemberben viszik a pontokat a fővárosi közgyűlés elé. A cél, hogy kisebb legyen a közlekedési terhelés, elégedettek legyenek a budapestiek, javuljon a fővárosiak életminősége, és minél többen térjenek vissza a közösségi közlekedéshez - sorolta a főpolgármester.

Kifejtette azt is, hogy az M3-as metrót 2023 júniusának végéig tervezik befejezni, a Lánchidat pedig 2023-ban, de a közlekedés már 2022-ben újraindul, közben pedig a Pesti alsó rakpartot is újítják. Emellett Karácsony ismertette, a budapesti autósok 14 százaléka közlekedik a Nagykörúton, 86 százalék pedig a villamoson utazók, gyalogosok és biciklisek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Karácsony: kizárt, hogy lesz BKV-sztrájk

Nem lesz BKV-sztrájk Karácsony Gergely szerint, a főpolgármester bár sokallja a követelt 15 százalékos béremelést, de szerinte meg fognak tudni egyezni. Beszélt a dugódíjról is...

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52