12 °C Budapest
Szent Istvan Korut, part of the Grand Boulevard, is one of the most central and busiest parts of Budapest. The Grand Boulevard is a major thoroughfare, and was built in 1896. It forms a semi-circle connecting the two bridges of the Danube, Margaret Bridge on the north and Petofi Bridge on the south.

Ekkortól lehet ingyenes a BKV 14 év alatt, felgyorsulhat a Blaha felújítása: itt vannak a részletek

2021. augusztus 26. 16:02

Szeptemberben tárgyalja a fővárosi közgyűlés Karácsony Gergely javaslatait, így a 14 éven aluliak ingyenes tömegközlekedését is. A főpolgármester a Facebookon jelentette be többek között azt is, hogy felgyordítanák a Blaha felújítását, és a Nagykörúton is több változtatást eszközölnek a dugók csökkentése érdekéen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Már szeptembertől ingyenes lehet a közösségi közlekedés a 14 éven alattiaknak; ezzel is vissza akarják csalogatni az utasokat a közösségi közlekedésbe, mert járványügyi szempontból biztonságos tömegközledni - jelentette be Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A főpolgármester azt is közölte, gyorsítják a felújításokat a Blaha Lujza téren, 2022 végére a tervek szerint végeznek, szeptemberben viszont már visszaadnák a Rákóczi utat az autósoknak. Közölte még, hogy a Pesti alsó rakpart felújítását a Lánchídtól délre csak azután kezdik meg, hogy a Blaha elkészült.

Emellett alternatív útvonalakat nyitnak a belvárosban, a Dohány és Wesselényit például már megnyitották, ahogy a Honvéd-Nádor utcát is a Bajcsy tehermentesítésére, módosítások lesznek a Nagykörúton az autós forgalom érdekében: például visszaállítják az eredeti 2x2 sávot a Corvin negyednél a Ferenc körút irányából az autósoknak, de a biciklisáv megmarad.

Valamint átalakítják a lámpaprogramot a Nagykörúton az autós közlekedés javítására, ezzel a feltételezések szerint plusz harminc százalékos kapacitást tudnak adni a körúton közlekedőknek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezek egyelőre javaslatok a főpolgármester szerint, szeptemberben viszik a pontokat a fővárosi közgyűlés elé. A cél, hogy kisebb legyen a közlekedési terhelés, elégedettek legyenek a budapestiek, javuljon a fővárosiak életminősége, és minél többen térjenek vissza a közösségi közlekedéshez - sorolta a főpolgármester.

Kifejtette azt is, hogy az M3-as metrót 2023 júniusának végéig tervezik befejezni, a Lánchidat pedig 2023-ban, de a közlekedés már 2022-ben újraindul, közben pedig a Pesti alsó rakpartot is újítják. Emellett Karácsony ismertette, a budapesti autósok 14 százaléka közlekedik a Nagykörúton, 86 százalék pedig a villamoson utazók, gyalogosok és biciklisek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Karácsony: kizárt, hogy lesz BKV-sztrájk

Nem lesz BKV-sztrájk Karácsony Gergely szerint, a főpolgármester bár sokallja a követelt 15 százalékos béremelést, de szerinte meg fognak tudni egyezni. Beszélt a dugódíjról is...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 23. szombat
Gyöngyi
42. hét
Október 23.
Mole Avogadro nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?