Így síelhet fillérekből a család: ezek a legolcsóbb úti célok

Pénzcentrum2018. december 20. 11:00

Noha Magyarország nem számít kifejezetten sínagyhatalomnak, ehhez a földrajzi adottságai nem megfelelőek, jó pár sípálya működik hazánkban. Nem is feltétlenül kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, siklani szeretnénk:  van, ahol 4-5 éve nem is emelkednek az árak. Mutatjuk, a karácsonyi szünetben hová érdemes menni, ha síelni szeretne a család, és azt is, mennyibe kerül idén a havas családi móka.

Van, ahol már december elején elindult a síszezon és van olyan pálya is az országban, ahol ma délelőtt 9.30-kor lehet először siklani a havon. Az árak szinte mindenütt nőttek idén, van azonban kivétel. A Dobogókő Sícentrum megkeresésünkre megerősítette, nem arról van szó, hogy ne frissült volna a honlap, ők 4-5 éve nem emelnek a a jegy-és bérletárakon.

Nagyon rövid a szezon, tavaly 3 hétig működtünk, ezért fontos, hogy minél többen jöjjenek. Azt gondoljuk, hogy ha emelnénk az árakon, megcsappanna a vendégszám, azt pedig nem szeretnénk

 - mondták. Dobogókőn egyelőre nem is lehet síelni, arra a kérdésre, mikor indul a szezon, közölték: amint lesz tartós havazás.

Ennyiért síelhetünk idén

A Mátraszentistváni Síparkban nagyjából 7 százalékkal kell többet fizetnünk, mint tavaly, a visegrádi Nagyvillám Sípályán viszont tavalyhoz képest 12 százalékkal kerülnek többe a belépők.

Loading...

Jól látható, hogy jelentős különbségek vannak a jegyárak között. Érdemes észben tartani, hogy a fenti táblázat a napijegyeket tartalmazza. De a visegrádi és az eplényi sípályákon van lehetőség 2, 3 vagy 4 órás, vagy akár 8 órás jegyet is váltani, a Kékestetői sícentrumban pedig délelőtti és délutáni jegyet is vehetünk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Érdemes figyelni a kedvezményes ajánlatokat!

Sok helyen lehetőség van bérletet váltani, és vannak kedvezményes ajánlatok is. A visegrádi Nagyvillám sípályán például szombaton és vasárnap délután 5 óra után a kedvezményes hétköznapi jegyárakat kell kifizetni, a Mátraszentistváni Síparkban minden családnak a harmadik gyerektől (ha a gyerekek 14 év alattiak), fejenként csak 3000 forintot kell fizetnie. Az eplényi Intersport Síarénában van Tanulópálya jegy, ami olcsóbb ugyan (a felnőtteknek 3100, a diákoknak/senioroknak 2800 forintba kerül), de a pályát csak oktatóval lehet igénybe venni.

Címkék:
utazás, síelés, mátra, sport, eplény, kékestető, sípálya, , kékes,