Luxusedzőtábor Rubint Rékával: ki tudja ezt megfizetni?

Pénzcentrum2018. március 31. 16:01

2590 euro, vagyis közel 810 ezer forint. Ennyit kellett fizetnie annak, aki részt vesz Rubint Réka Alakreform táborában Zanzibárban.

Március 24-től április 4-ig élvezhetik a résztvevők Rubint Réka Alakreform Táborát Zanzibárban. A részvételi díj 2590 euro, vagyis közel 808 ezer forint volt, a gyerekeknek pedig 12 éves korog 1590 eurot, vagyis közel félmillió forintot kellett fizetni. Két éves korig viszont mindössze 150 euróba, vagyis közel 47 ezer forintba kerül az utazás.

A tábor résztvevői az ötcsillagos luxus hotelben, a Diamonds La Gemma Dell’ Est nevű szállodában szálltak meg, és ezért a pénzért 2 ágyas deluxe szobát kaptak, all inclusive ellátással. A közel 808 ezer forintos részvételi díj tartalmazta a repülőjegyet és a reptéri illetéket is, valamint egy kis kézipggyászt, amelynek súlya nem haladhatta meg a 10 kilogrammot és egy maximum 23 kilogrammos poggyászt is. A biztosítást, és a fakultatív programok, mint például a szigetcsoport megismerése, viszont még külön kellett kifizetnie azoknak, akik a fitness edzővel és családjával szerettek volna nyaralni.

Többet utaznak külföldre a magyarok

A tavalyi 192 ezer forinthoz képest idén jelentősen kevesebbet, mindössze 165 ezer forintot szánnak a magyarok a nyaralásra. Ez derült ki egy idei kutatásból. Akik utaznak, azok is inkább belföldre, és az úticél kiválasztásánál a legfontosabb szempont, hogy legyen meleg vizes medence, és hogy nyugodtan élvezhessék a kikapcsolódást.

A KSH legfrissebb adatai szerint ugyanakkor tavaly többet utaztak a magyarok külföldre, mint 2016-ban:  2017 utolsó három hónapjában a magyar lakosság 4,8 millió alkalommal utazott külföldre, ami 7,2 százalékkal volt több, mint 2016. IV. negyedévben. Az egynapos utak adták az utazások kétharmad részét. Az egy-, illetve többnapos utazások száma 6,8, valamint 8,0 százalékkal nőtt. A legnépszerűbb többnapos úti célok közül leghosszabban Spanyolországban (7,4), Franciaországban (7,2) és Olaszországban (6,6) időztek honfitársaink. 2017-ben a magyar utazók összesen 816 milliárd forintot fordítottak külföldi utazásukhoz kapcsolódóan termékekre és szolgáltatásokra. Ebből a turisztikai kiadások összege 620 milliárd forint volt.

Címkék:
sport, edzés,