Csak három év múlva folytatódik a 4-es metró építése

2011. január 26. 08:32

Csak 2014 után épülhet a 4-es metró második üteme - mondta a Magyar Hírlapnak Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Addig eldöntik, hogy a vonal melyik végén folytatódjon az építkezés.

Vitézy Dávid szerint három év van arra, hogy meghozzák a megfelelő szakmai döntést arról, hogy a Bosnyák tér vagy a nyugati városkapu felé induljon-e tovább a metró építése. A vezérigazgató elmondta: a második szakasz építését azért nem lehet folytatni, mert az első szakasz kapcsán annyi gond lengi körül a projektet, hogy jelenleg reménytelen a második ütembe belevágni.

A tervek szerint addig is az 1-es és 3-as villamosvonalak fejlesztését viszik végig, a járatok felújítására 90 százalékos uniós támogatást remélnek. az 1-es villamos nemcsak átmegy majd a Lágymányosi hídon, hanem eljut a Fehérvári úti villamosvonalakig és a kelenföldi lakótelepig.

A jegyrendszer átalakításával kapcsolatban Vitézy úgy nyilatkozott: át kell térni az időalapú jegyekre, a metrókon pedig kapukra van szükség. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal már megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy egységesítsék a rendszert, regionális tarifaközösség alakuljon.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?