3 °C Budapest

3700 ember kerül utcára, zavargások várhatóak

Pénzcentrum
2006. november 22. 16:00

Bezárja Brüsszelben található gyárát a Volkswagen. Ezzel Mintegy 3700 ember kerül az utcára. A lépés jelentős felháborodást váltott ki nemcsak a munkások, hanem a politikusok körében is. A város vezetői közül többen zavargásoktól tartanak.

A Golfot jelenleg három nyugat-európai helyszínen, Brüsszelben, a németországi Moselben, illetve a cég otthonában, Wolfsburgban gyártják. A brüsszeli gyárban jelenleg 5200-an dolgoznak.

VW szóvivője elmondta, 3700 ember elküldéséről beszélt, mondván: a jelenleg 5200 fős létszámból nagyjából 1500-at tudnak majd megtartani.
Bár a Volkswagen illetékesei azt hangoztatják, hogy magát a gyárat nem zárják be, a dolgozók ebben kételkednek, s a mostani leépítést csak első lépcsőnek tartják, amit gyorsan követ majd az üzem leállása.

A dolgozók elbocsátására azért kerül sor, mert a Volkswagen úgy döntött, hogy egyik legfőbb autótípusának, a Golfnak a gyártását Németországra, két ottani gyárára összpontosítja.

A Volkswagen arra hivatkozik, hogy Nyugat-Európában egyre súlyosabb helyzetbe kerülnek az autógyárak, mert a piac telített, a gyártósorok pedig kénytelenek kapacitásuk alatt működni. S eközben az export is egyre nehezebb a dollár-euróárfolyam miatt.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?