14 °C Budapest

Trükkök gyorshajtóknak

Pénzcentrum
2006. május 30. 15:00

Egy lánclevél szerint a lézeres radarmérőt használó közlekedési rendőrnek tízféle, bonyolultnak hangzó dokumentum szükséges ahhoz, hogy törvényesen használja a sebességmérő berendezést - írja az index.hu.

Egy lánclevél szerint a lézeres radarmérőt használó közlekedési rendőrnek tízféle, bonyolultnak hangzó dokumentum szükséges ahhoz, hogy törvényesen használja a sebességmérő berendezést - írja az index.hu.

A szöveg szerint, ha a rendőrnél nincs egy akkreditált kalibráló laboratórium kalibrációs jegyzőkönyve vagy a frekvencia kijelölési határozata, akár tovább is állhatunk.

A lánclevél szerint, a szükséges papírok listája, ami a rendőröknél kell, hogy legyen LÉZERES-RADAR BEMÉRÉS esetén:

1. OMH bizonyítvány száma, időpontja, érvényessége

2. Akkreditált kalibráló laboratórium kalibrációs jegyzőkönyve (vagy legalább másolata) ennek időpontja, száma, érvényessége

3. Akkreditálás tanúsítása a laboratórium részére a kalibráció elvégzésére

4. HIF engedély

5. Rádió engedély

6. Frekvencia kijelölési határozat, érvényesség frekvenciánként, típusonként külön-külön

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

7. Elektromágneses összeférhetetlenségnek megfelelőség tanúsítása (EMC radarelvű berendezéseknél)

8. CE minőség tanúsítása, ennek magyar nyelvű hiteles fordítása

9. Lézerosztály tanúsítás

10. Munkavédelmi vizsgálati jegyzőkönyv megfelelőségi tanúsítással

Ha mindezen papírok közül egy is hiányzik (általában a fele nincs meg), nem használhatják a készüléket, ergo nem kell aláírni semmit.

Az ORFK közlekedésrendészeti osztálya szerint a fenti állítások hamisak: a rendőrnél hivatalból csupán a berendezést hitelesítő tanúsítványt igazoló érvényes pecsétnek kell lennie, és bátran mérheti a gyorshajtókat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?