Metaverse digital cyber world technology, man with virtual reality VR goggle playing AR augmented reality game and entertainment, futuristic lifestyle

Elstarolt a jövő fesztiválja: most bárki megismerheti 2022 slágerbefektetését, marketing trendjeit

2022. augusztus 25. 16:42

A BrandFestival trendLAB neves szaktekintélyek bevonásával - a jelen tendenciái alapján - vizsgálta a jövő menedzsment és marketing-kommunikációs trendjeit (TRENDS AND CHANGES THAT SHAPE 2023). A vezetőkkel folytatott beszélgetésekből számos stratégiai fontosságú terület rajzolódott ki, mint például a tükörkép világ, a digitális transzformáció, a metaverzum, mint az adatkapitalisták paradicsoma, a hiper célzás, digitális perszonalizáció, valamint a kollaboráció szerepe a kreatív márkamegoldásokban. A szakemberek továbbá olyan jelenségekkel is foglalkoztak, mint az employer branding-jelöltélmény, az etikus vállalatvezetés és agilis transzformáció, a shareholder vs. stakeholder kapitalizmus és a munkahelyi digitalizáció.

Egyre inkább gyorsuló világunkban a szervezet- és vezetőfejlesztésben, a kommunikációs trendek ismeretében lépést kell tartanunk a változásokkal. Aki lemarad, az kimarad! De mi az, amire oda kell figyelnünk ebben a turbulenciában és mi az, amire nem érdemes? Hogyan tudunk azokra a trendekre fókuszálni, amelyek a legmagasabb üzleti értéket hordozzák?

 Az a túlélőkészlet, amivel a vezetők korábban rendelkeztek, ma már nem működőképes. Sokan viszont még mindig azokat a stratégiákat és taktikákat alkalmazzák, amelyek karrierjük során - különösen pedig „olimpikoni” időszakukban - eredményesen működtek. Ezt a jelenséget a siker tehetetlenségi nyomatékának nevezem. Ezek a képességek mára a rugalmas alkalmazkodást követelő világban való boldogulás gátjává váltak. Az üzleti korszellem egyre nagyobb innovációs igényt, agilitást és vevőközpontúságot feltételez. A mai világ az adatelemzői képességek, a mély fogyasztó ismeret mellett digitális transzfomációval összefüggő skillek-et követel meg a vezetőktől. A jelen helyzet teremtő káoszában komoly lendületet kaphatnak azok a piaci szereplők, akik diszruptív üzleti logikájukkal újraírják a játékszabályokat.

- nyilatkozta Barna Tamás, a BrandFestival elnöke, a Republic Group reklámügynökségi csoport ügyvezetője.

A BrandFestival minden évben azokat a trendeket helyezi fókuszba, amelyek a legmagasabb üzleti értéket hordozzák. Mindezekből kiemelkedik napjaink egyik legizgalmasabb témája a digitális transzformáció, a virtuális stratégialkotás és a Metaverzumban rejlő lehetőségek.

METAVERZUM: AZ ADATKAPITALISTÁK PARADICSOMA

A Metaverzum az internet lehetséges jövőbeli fejlődési szintje, valós idejű digitális szimuláció, amelyben a felhasználók a fizikai világhoz hasonlóan élnek, dolgoznak és játszanak. Segítségével a társadalmi interakciók, az oktatás, a munka, a szórakozás is egyre inkább avatarok segítségével, 3D-s környezetben zajlik majd. Fontos szerepet kap majd a felhasználók virtuális tulajdona, amit blockchain technológia véd, és amikért NFT-vel (non-fungible token) lehet fizetni.

A Gartner kutatócég felmérése szerint 4 éven belül az emberiség negyede legalább napi egy órát fog a Metaverzumban tölteni. Hogy ez valóban így lesz-e, az még kérdéses.

A világ legnagyobb vállalatai igyekeznek elsőként belépni erre az új területre.

A divatipar korán ráébredt arra, hogy eredményességét a digitális vásárlás élményének fejlesztésével növelheti. Digitális cipők és ruhák, NFT-kiegészítők jelentek meg az utóbbi időben a piacon, az olyan ismert és nagy divatházak mint, a Gucci, a Dolce & Gabbana, a Balenciaga vagy a Burberry pedig már mind jelen vannak. A digitális terjeszkedés nem csak a luxusmárkákra jellemző, hiszen mára már olyan cégek is megkezdték a virtuális térhódítást, mint a Nike, az Adidas, a Tommy Hilfiger, a Zara és a North Face.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ha a sokszínűségre keresünk élő példát, Dennis Rodmannél (a Féreg) nem kell jobb jelölt. Kosárlabdázóként indult, és egészen extrém meredekségű hullámvasúttá alakította az életét. Most a Metaverzumban keres üzleti lehetőséget. A színes frizuráiból 6991 db-os NFT- kollekciót dobott piacra, 175 USD$/db áron.

 

A teljes trend dokumentum letölthető formátumban itt érhető el.

https://brandfestival.hu/trendlab/

A Programalkotó grémium tagjai:

  • Barna Tamás: Republic Group, ügyvezető, a BrandFestival elnöke
  • Burka Szilvia: Praktiker Magyarország, ex. marketing vezető
  • Csikesz Erika: TV2 Media Csoport, értékesítési igazgató
  • Dr. Berkes Péter: BrandFestival, szakmai igazgató
  • Dr. Bokor Tamás: Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézet / Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, egyetemi docens
  • Fincza Gergely: Y-shift, CEO
  • Furák András: Republic Group, portfólió-igazgató
  • Gesztesi Gábor: DIEGO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., marketingigazgató
  • Juhász Diána: Lounge Group, képviselő
  • Kanti Péter: PwC Hungary, Manager at Technology Advisory
  • Kovács Gusztáv: TEVA, Assoc. Dir. OTC Marketing
  • Dr. Kulcsár Nikolett: Abbvie, Brand Manager Immunology
  • Lovas Tamás: Decathlon, marketingkommunikációs vezető
  • Marton Andrea: Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt.,marketing vezető
  • Márton Szabolcs: Republic Group, kreatívigazgató, a BrandFestival kreatív vezetője
  • Nád-Kántor Marianna: Cofidis, marketing vezető
  • Qayum Dániel: Peak Financial Services, tanácsadó
  • Palcsó Sára: Zwack Unicum Nyrt, marketing igazgató
  • Pöhacker Gábor: Deichmann, marketing vezető
  • Radovics Péter: Lounge Group, kreatívigazgató
  • Szili Tímea: Futureal Group/Cordia, Group Marketing and Communications Director
  • Szilva Mónika: Tesco Magyarország, Customer Director, Hungary and CE Lead
  • Szován Aranka: Reckitt Benkiser, Senior Brand & Trade Marketing Manager Hungary & Adriatics HomeCare Team Lead (Finish, Airwick)
  • Szűcs Krisztián: Y-shift, Head of Research
  • Taferner Ákos: METRO Kereskedelmi Kft., head of marketing
  • Tasi Dóra: Jacobs Douwe Egberts, marketing és média menedzser
  • Varga-Szilágyi Zsolt: Post For Rent, COO
  • Vízkeleti Ildikó: Auchan, marketing igazgató

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem