3 °C Budapest

Így nyúlják le a pénzed az ATM-nél, pillanatok alatt - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. október 13. 13:03

Ritkán láthatunk olyan felvételeket, amelyek hajszálpontosan mutatják az ATM-es készpénzfelvétel veszélyeit, pontosabban azt, hogyan próbálják meglopni a gyanútlan ügyfeleket. Ez, és sok más érdekes, hasznos hír a Pénzcentrum.hu 41. heti válogatásában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Így nyúlják le a pénzed az ATM-nél, pillanatok alatt - Fotók!
Érdekes felvételek járták be az európai sajtót a napokban. A képeken az látszik, hogyan próbálják meg a bűnözők meglopni a gyanútlan készpénzfelvevőt egy párizsi bankjegykiadó automatánál.

Óriásit nyert egy devizahiteles az OTP ellen: mutatjuk, mennyit kap

Pert nyert egy devizahiteles az OTP bankkal szemben. Az ítélet és annak indoklása is lapunkhoz került. Ezek szerint akár azonnal 14 százalékkal csökkenhet a törlesztőrészlete a felperesnek, sőt az eddigi befizetéseinek nagy része is visszajár. Kiszámoltuk, hogy pontosan mit jelenthet a már jogerős ítélet.

Ez a luxusvilla lett az Év Háza + képek
Racionalitás, tisztaság, és átláthatóság jellemzi azt a Sóskúton található épületet, amely idén elhódította az Év Háza díjat.

Ez a fogyasztói csoportok legújabb trükkje: folytatódik az átverés
Hiába a törvényi szigorítás, nem nyugszanak a fogyasztói csoportok: a hatóságok továbbra is találkoznak olyan esetekkel, amelyekkel a kispénzű, kiszolgáltatott embereket célozzák meg, hirdetéseikben gyors pénzhez jutást ígérnek fedezettel nem rendelkező, akár KHR-listás (ismertebb nevén BAR-listás) fogyasztóknak is. Reklámjaik újabb trükkje, hogy már a "hitel" szót sem említik.

Tömeg lesz a magyar plázákban a hétvégén

Meglepődhetnek azok, akik a hétvégén keresik fel valamelyik budapesti vagy vidéki bevásárlóközpontot: a plázákban az ilyenkor szokásosnál jóval több vásárlóra lehet számítani.

Dühöngenek a magyar boltosok: nem erről volt szó
Bár a jogszabályokban meghatározott dátumok szerint már minden szereplő nyugodt lehetne az online pénztárgépekkel kapcsolatban, a helyzet egyáltalán nem tűnik rózsásnak.

Fontos változásra készülhetnek a vonattal utazók

Fontos döntést hozott nemrég az Európai Unió Bírósága. A döntés kimondja, hogy nem mentesíti a vasúttársaságokat a menetjegyárra vonatkozó kártérítési kötelezettségük alól, ha a késésre vis maior miatt kerül sor. Az ítélet minden, az Európai Unióban működő vasúttársaságra vonatkozik, a MÁV-START azonban egyelőre nem tudja, mit is jelent ez pontosan a magyar utasok számára.

A valódi rezsicsökkentés: százezreket is spórolhatsz!
A lakásfenntartási kiadások közül Magyarországon a legnagyobb terhet a háztartásoknak a gázfogyasztás finanszírozása jelenti. Pedig szigeteléssel akár 40 százalékkal is csökkenthető lenne ez a rezsitétel. Ráadásul bizonyos esetekben a megvalósítás érdekében még egy hitelfelvétel is szóba jöhet.

Ezek a legszebb házak most Magyarországon + képek
Egy Balaton-felvidéki nyaraló és egy kővágószőlősi weekend-ház nyerte idén a 2013-as "Év háza" pályázat különdíjait. Nézd meg, ezúttal miért ezeket az alkotásokat választotta a szakma.

Ezek a legjobb éttermek most Magyarországon - itt a lista!
Újabb toplista készült Magyarország legjobb éttermeiről. A 398 tesztelt étterem közül a legmagasabb pontszámot a Costes, az Onyx és a Zóna kapta.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06