Rear view of large group of people enjoying a concert performance. There are many raised hands in front of the camera.

Tiszta vizet öntött a pohárba 5 milliós gázsija kapcsán Fluor Tomi: "jól élünk és sikeresek vagyunk"

2023. március 2. 11:32

Tényleg annyi, amennyit írtak, de ennél sokkal bonyolultabb a helyzet. Nem csak ők teszik zsebre az ötmilliós gázsit, de persze így is elég jól megvannak.

Amint tegnap a Pénzcentrum is megírta, néhány hazai sztár egészen elképesztő összegeket kaphat egy kiszivárgott gázsi-lista szerint. Az Irigy Hónaljmirigy például 750 ezret tesz zsebre, de ennél durvábbak is vannak, elég legyen csak Dér Henit említeni, akit egy 60 perces kiskoncertért - állítólag - másfél millió forintot kér el.

A Wellhello nevű zenekar gázsija pedig még ebből a mezőnyből is kimagaslónak számít: a lista szerint a Fluor Tomi és Diaz nevével fémjelzett együttes

egy 75 perces koncertért 4 millió 800 ezer forintot kasszíroz be.

A lista sokaknál kiverte a biztosítékot, így a zenekar egyik tagja, Fluor Tomi a Story kérdésére el is mondta, mi a helyzet pontosan.

A Wellhellóval valóban 4-5 millió forint között lépünk fel, de ez a mi esetünkben nagyjából 30 ember fizetését jelenti. Imádnám, ha ténylegesen ennyit haza lehetne vinni, de a valóság ennél összetettebb. Több busszal, kiskamionnal és 4-5 autóval szoktunk elindulni a koncertekre, lényegében egy vándorcirkusz vagyunk, ahol a zenekaron kívül számos fény-, és hangtechnikus, vizuálos, pirotechnikus, testőr, sofőrök, táncosok, roadok tartanak velünk

- mondta a zenész a bulvárlapnak. Vagyis azt elismerte, hogy hogy ennyi pénzt kapnak, de azért nem mindet ő teszi zsebre, elég sok ember részesül a gázsiból.

Fluor Tomi azt is hozzátette, hogy bár a pénzt elosztogatják, azért még így is van mit a tejbe aprítani:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Panaszkodni nincs okunk, hiszen – a hazai viszonyok ellenére – jól élünk és sikeresek vagyunk a szakmánkban, ebben 20 év munkája van benne. Ez egy kereslet-kínálat alapon működő, piaci történet. Annyit tud elkérni egy jól futó produkció, amennyi embert behoz, amennyit fizetnek érte az emberek. Mi azok közé tartozunk, akik kiemelt figyelmet fordítunk a látványra, a tökéletes showra, a Parkos supershow-kra például a helikoptertől kezdve a gőzmozdonyon át a sárkányháton ledaruzásig mindenhogy érkeztünk már. A kiadások persze már kevésbé érdeklik az embereket, de úgy tapasztalom, hogy az előadók bérezése már egyre kevésbé vált ki felháborodást, és lassan mindenkinek leesik, hogy a színpadi láng nem csak úgy odaterem a vizuál elé, hanem komoly munka és rengeteg pénz van abban, amíg egy tisztességes koncert összeáll.

Nem Fluor volt az egyetlen, aki megszólalt a csúcsgázsik kapcsán. Tegnap, alig néhány órával a lista kiszivárgása után a valaha Eurovíziós Dalfesztiválon is fellépő Wolf Kati szerkesztőségünknek is eljuttatott nyilatkozatában azt írta: a zenész is ember, akinek kiadásai vannak - és ő sem egyedül tezsi zsebre a gázsit.

Az alábbi cikkben magam is a felsorolásban találtam a nevemet, névsor alapján az alsó sorokban. Felmerült a kérdés bennünk, hogy az összegekben is vajon reálisak-e azok a megállapítások, amelyek azt sugallják, hogy egy-egy előadó ezeket a fellépési díjakat mindössze fél-egy óra munkával keresné meg. Szeretnénk megkérni minden kedves olvasót, akik természetszerűleg nem látnak bele a zenész szakma mindennapjaiba, és akiket oly nagyon szeretünk látni, érezni, velük együtt felszabadulni a hétköznapok mókuskerekéből, hogy egy zenészprodukció működési kiadásait is vegyék figyelembe, amelyeket a teljesség igénye nélkül próbálok most Önöknek összeírni. Fontos kiemelnem, hogy ez az összeg nem az énekes gázsija egyedül, a zenészek és a stáb együttes munkadíja, és a Wolf Kati produkcióban egész évben körülbelül 50 szakemberrel dolgozunk

- reagált az énekesnő a listára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem