23 °C Budapest
Microphone in concert lighting

Megszólalt Wolf Kati a milliós sztárgázsija kapcsán: a zenész is ember, kiadásai vannak

2023. március 1. 17:30

A Pénzcentrum is megírta, hogy nem hivatalos lista kering a Redditen a magyar sztárok állítólagos fellépési gázsijairól. Ebből számos egyéb infó mellett az is kiderült, hogy Wolf Kati egy 50 perces kiskoncertért 1 millió 620 ezer forintos alapdíjat kér el. A hírekről most maga az énekesnő is megszólalt, tisztázni próbálva néhány esetleges félreértést. Az alábbiakban az énekesnő szerkesztőségünknek megküldött levelét olvashatjátok.

"Az alábbi cikkben magam is a felsorolásban találtam a nevemet, névsor alapján az alsó sorokban. Felmerült a kérdés bennünk, hogy az összegekben is vajon reálisak-e azok a megállapítások, amelyek azt sugallják, hogy egy-egy előadó ezeket a fellépési díjakat mindössze fél-egy óra munkával keresné meg. Szeretnénk megkérni minden kedves olvasót, akik természetszerűleg nem látnak bele a zenész szakma mindennapjaiba, és akiket oly nagyon szeretünk látni, érezni, velük együtt felszabadulni a hétköznapok mókuskerekéből, hogy egy zenészprodukció működési kiadásait is vegyék figyelembe, amelyeket a teljesség igénye nélkül próbálok most Önöknek összeírni. Fontos kiemelnem, hogy ez az összeg nem az énekes gázsija egyedül, a zenészek és a stáb együttes munkadíja, és a Wolf Kati produkcióban egész évben körülbelül 50 szakemberrel dolgozunk" - írja Wolf Kati a gázsi listára reagálva.

"Közel 30 éve a szakmában úgy vélem, a legjobb fellépések mindig azok, amelyek zenekari kísérettel vannak, ehhez a zenésztársak, a hang-és egyéb technikai szakemberek, hangeszközök bérleti díja, az utazási költség 10-12 főre, a fellépő ruhák, mind-mind részei a kialkudott fellépési díjaknak. A fellépésekre el is kell jutni, így az utazásokkal néhol fél-egész napjaink is rászámolható, amely alatt más munkákat természetszerűleg nem tudunk elvállalni. Nagyon sok koncertszervező hely, a fellépő díjából kéri a szervezési munkájáért jogosan járó jutalékát is, hiszen ő is dolgozik, rászánja az idejét" - folytatja az énekesnő.

Amikor nem fellépésekre megyünk, a videóklipek készítésekor a sminkesek, ruhák, forgatócsoport, vágók, fénytechnikusok, sorolhatnám mind-mind az előadó fizeti, hiszen ők is munkaórát szánnak rá. Amikor új dalt készítünk, a dalszerzők, a stúdióköltségek, utómunkák, mind-mind az előadó fizeti, hiszen mindenki munkaórát szán rá.

- írja Wolf Kati, és azt is hozzáteszi, hogy "amikor nincsenek fellépések, hiszen nincs szezonja, aktualitása, vagy más előadókat hívnak, a zenész akkor készíti a következő újdonságait, és a zenésznek, ha nincs bevétele akkor is ember, és kiadásai, mint mindenkinek, vannak" - összegez az énekesnő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem