Caroline Gleich skiing in deep powder at Alta, Utah in 2011

Nem bírják a januári meleget a hazai sípályák: már a hóágyú sem segít, bezárnak

2023. január 4. 15:30

Az évszakhoz képest különösen meleg januárnak néznünk elébe: a meleg miatt kénytelen volt bezárni már az eplényi sípálya, míg a Normafán egyenesen egy kellemes tavaszi kiránduláshoz alkalmas körülmények uralkodnak. A mátraszentistváni sípark még kitart, de mindeközben a külföldi pályákon is már csak hóágyúzással tudnak megfelelő körülményeket biztosítani – írta meg az infodtart.hu, aki Wesselényi Andreával, a Síelők.hu alapító főszerkesztőjét kérdezte.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, január 4-étől, azaz mától bezárt az eplényi sípálya, így Magyarországon mindössze a mátraszentistváni sípark látogatható, azonban itt is csökkentett üzemmódban, kedvezményes jegyárak mellett várják a sportolni vágyókat. A probléma leginkább az jelenleg, hogy a mostani enyhe idő mellett a hóágyúzás sem működik: ugyanis, ha tartósan 0 fok fölötti a hőmérséklet lehetetlen a hópótlás. Ezért is volt kénytelen bezárni Eplény és vált a Normafa is alkalmatlanná a síelésre.

Ami a síelés jövőjét illeti Wesselényi Andrea aggasztóan tartja, hogy a decemberi időjárás évek óta egyre enyhébb, ami miatt tapasztalható egyfajta eltolódás, így lehet az, hogy már március környékén van a főszezon. Innen nézve van jövője, a síelésnek, azonban már leginkább a magasabb hegyekben:

1000 méter alatt egyre kevésbé lehet tartósan jövedelmezően üzemeltetni egy síterepet

– mondta el a szakértő, aki hozzátette, hogy ennek ellenére is találkozhatunk „fantasztikus” nagy havakkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem