Pacific Ocean, Coco Island, Costa Rica

Illegális üzletet is ajánlottak az RTL Cápájának: ezt nem verte nagy dobra Balogh Petya

2022. március 14. 13:02

Tomán Szabina idegen területre tévedt, Balogh Péternek nem tetszett az egyetemista drogbarlang vállalkozás. Folytatódik a Pénzcentrum videóblog sorozata, ezúttal is belestünk a Cápák között kulisszái mögé!

Folytatódik a CashTag, a Pénzcentrum videoblog sorozata amiben újra bepillantunk az RTL Klub-on futó Cápák Között üzleti showműsor kulisszái mögé. Pitner Gábor ezúttal Drabant Sebestyén UrilCard névjegykártya ötletét járta körbe a projektbe befektető Tomán Szabinával és Balogh Péterrel.

A fiatal online vállalkozó egy nem mindennapi névjegykártyát vitt a cápák elé, ugyanis ezt a kártyát elég a telefonhoz érinteni és a telefon képernyőn rögtön megjelennek az adataink. Sebi mindenkit meglepett mikor a cápák elé lépve első dolga volt megkérni Balogh Pétert, hogy egy pillanatra vegye elő a telefonját majd az Urilcard segytségével egy pillanat alatt a telefon névjegyzékébe varázsolta az elérhetőségeit.

A kártya az NFC (Near Field Communication) technológiát használja amiről leginkább a fizetésforgalmi tranzakcióknál szoktunk beszélni, például amikor okostelefonnal fizetünk a boltban. Az NFC a modern okoseszközök, különösképpen telefonok, tabletek vagy okosórák számára tesz lehetővé gyors és biztonságos vezeték nélküli adatcserét. Nevezhetjük akár a Bluetooth továbbfejlesztett változatának is, azzal összehasonlítva az NFC gyorsabb, stabilabb és biztonságosabb is. Két NFC-képes készülék összeérintésével vagy közelítésével automatikusan elindul köztük a kommunikáció. Az NFC rövid rádióhullámokon működik, nagyon alacsony energiafogyasztású és a Bluetooth-tól eltérően úgynevezett passzív pontok létrehozását teszi lehetővé.

Manapság a legtöbb mobiltelefon NFC képes de a technológiának ami a zsebünkben lapul még nem igazán használjuk ki az előnyeit pedig használható zárnyitásra, szolgáltatásokhoz kapcsolódó információk leolvasására, autós eszközök indítására, címkézésre, személyazonosításra, beléptetésre és még sorolhatnánk.

Az Urilcard azonkívül, hogy névjegykártya, ezeket a kiaknázatlan területeket is próbálja ötvözni, ahogy a kártyát megalkotó Sebestyén fogalmaz:

Nem szeretem amikor úgy fogalmazzuk meg az Urilcardot, hogy csak egy digitális névjegykártya mert annál sokkal több. Nagyon sokféle szektorban lehet használni. A legalapabb az üzleti életben a névjegykártya funkció de egy étteremben az étlapot megjeleníthetjük rajta, asztalfoglalást, értékelő lehetőségeket illetve rendezvényen is kiválóan lehet használni, hiszen karszalag formájában is tudjuk biztosítani az ottlevőknek és ezzel megreformáljuk az egész kapcsolatépítés folyamatát.

Az, hogy tech szektorból érkező Balogh Péternek rögtön felkeltette az érdeklődését ez a lehetőség, szinte természetes, az viszont érdekes, hogy az eredetileg a Toman Diet étrend és diéta programmal foglalkozó üzletasszony Tomán Szabina is beszállt az üzletbe furcsa lehet. Mikor erről kérdeztük erről így nyilatkozott:

 Sebi teljesen kívül áll a komfortzónámból, tehát nem számítottam rá, hogy én egy fiatal, még cég nélküli IT szektorból fogok választani, befektetni. De ahogy ő előadta a jelenlegi állapotát a vállalkozásának és a működésének, az nagyon szimpatikus volt.

Szabina már a CashTag előző részében is kifejtette, hogy olyan vállalkozókat keres, akik tisztában vannak a saját vállalkozásuk piaci helyzetével, jövőbeni lehetőségeivel és kockázataival is és két lábbal állnak a földön, Sebi esetében is ez lehetett a döntő ok amiért beszállt az üzletbe 10 millió forinttal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanígy tett Balogh Péter szoftverfejlesztő, üzletember, angyalbefektető is aki viszont döntést így indokolta:

 Mindig is technológiákkal játszottam és imádtam a digitalizációt és bár magának a digitális névjegykártyának az alapötletét nem ő találta fel. Pár éve már létezik de Magyarországon ez még nem terjedt el. Ő egy olyan srác aki megfogja találni a fogást rajta, hogy a magyar piacon a digitális névjegykártya hogy lesz hasznos és az egyik legngyonn hasznossága pont a vállalati digitalizációban lesz.

A befektetők megosztották velünk azt is, hogyan zajlik a valós folyamata annak amikor valaki ötletét ígéretesnek találják és úgy döntenek befektetnek a vállalkozásba és beszéltek a kockázatokról is amiket gyakran a pár perces pitch-ekből még ők maguk sem látnak azonnal, később viszont alapos elemzésen esik át a bemutatott vállalkozás és ötlet.

Péter azt is elmondta, hogy nagyon sok megkeresést kap a műsoron kívül is, angyalbefektetőként a felkarolt start-up cégek többségével így találkozott. Azonban nagyon sok kezdetleges, működésképtelen vagy éppen teljesen őrült ötlettel is megkeresik, mint például:

Az egyik legvadabb amikor megtalált valaki, hogy egyetemistáknak csinálnak drogbarlangot, hát nyilván ez nem az én műfajom és angyalbefektetőként nekem nagyon fontos, hogy csak olyan dologba fektetek be, amiből szerintem több kéne, hogy legyen a világban

- mondta a befektető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm