2020. augusztus 12. szerda Klára

Kiderült a rangsor: ezekre a karokra felvételizik a legtöbb magyar diák


A három legnépszerűbb kar idén a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, és a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara lett. A tíz legnépszerűbb egyetemi kar adatai alapján a legtöbben Budapesten szeretnének továbbtanulni.

A népszerűségi listát a 2019-es friss felvételi adatok szerint a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara vezeti 6906 jelentkezővel. Az e-felvételi rendszer adatai alapján második a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, ahová idén 6847-en jelentkeztek. A dobogóra felkerült a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara is 4930 felvételizővel - írja az eduline.hu.

A negyedik helyen szintén egy bölcsészkar végzett: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 4911 jelentkezővel. Ötödik a rangsorban a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara, ahová 4893-an adták be jelentkezésüket. A hatodik helyet pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szerezte meg 4870 jelentkezőjével.

A hetedik legnépszerűbb a felvételizők között a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kara, ahová 4458-an jelentkeztek, a nyolcadik pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara 4450 jelentkezővel.

A kilencedik legnépszerűbb kar idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara 3840 jelentkezővel és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara is bekerült a top10 legnépszerűbb közé 3572 felvételizővel.

Az alapján, hogy hányan jelölték meg első helyen az adott intézményt, a az első három helyet a Corvinus Gazdálkodástudományi Kara, a BGE Pénzügyi és Számviteli Kara és az ELTE BTK szerezte meg. Ebben a statisztikában negyedik a Károli bölcsészkara, és ötödik a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.