14 °C Budapest
Flying, Summer, Sunset, village, drone view

Elképesztő, mi zajlik ezekben a városokban: ezek Budapest után a legnépszerűbb települések

2022. november 14. 08:17

Ausztria és Szlovákia közelsége mindig is kiemelt hatással volt a kereskedelem és az ipar fejlődésére: Győr-Moson-Sopron pedig ilyen szempontból kiemelt szerepben van. A HelloVidék most utánajárt, hogy mennyiért is lehet ebben a térségben lakáshoz jutni.

A magyarországi belső vándorlások alapján tavaly Pest megye volt a legkedveltebb célpont: több mint 62 ezren érkeztek ide másik megyéből, vagy Budapestről. Mindezek mellett az is látszik, hogy Budapest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron is e legkedveltebb térségek közé tartozik.

Az állandó lakhelyet váltók közül a legnagyobb arányban Győr-Moson-Sopron megyét választották (85%), amit Baranya és Vas megye követ 84 százalékkal, míg Csongrád-Csanádban a költözők 59 százaléka váltott a térségen belül lakhelyet. Ebből is látszok, hogy szívesen költöznek a magyarok ezekbe a megyékbe, ami viszont koránt sem olcsó mulatság.

A főváros után ugyanis Székesfehérvár áll a lustán, ahol az ingatlanok ára átlagosan 58 millió forintba került, ezt követi Győr és Debrecen 53 és 52,8 millió forintos összeggel. Ezzel szemben a legalacsonyabb áron Szolnokon, Békéscsabán, Miskolcon és Salgótarjánban vásárolhatunk, ahol átlagosan 15,1-28,4 millió forintot kérnek el az ingatlanért.

Győr-Moson-Sopron megye legnépszerűbb települése egyébként Győr, Sopron és Mosonmagyaróvár, de az agglomerációban is sokan keresnek ingatlant, miután a kisebb falvak elnéptelenedésének megelőzésére 96 település esetében igényelhető az otthonteremtési támogatás és a Falusi CSOK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm