21 °C Budapest
baby babies

Itt a legnépszerűbb utónevek listája: ezeket a keresztneveket kapta a legtöbb kisbaba 2021-ben

2022. március 3. 14:45

Nyilvánosságra hozta a Belügyminisztérium a 2021-es évben legtöbbet adott utónevek listáját. Az adatokból az derül ki, hogy a legnépszerűbb utónevek a kislányok és a kisfiúk körében is évek óta változatlanok. Legfeljebb az a kérdés, ki szerzi meg adott évben az első helyet: Bencéből, Mátéból vagy Leventéből lesz több idén, esetleg Hannából, Zoéból vagy Lucából? Ha viszont nem csak a dobogót nézzük, érdekes változások történtek 2020-ról 2021-re az újszülöttek közt gyakori nevek toplistáján.

2020-ban még a Bence, Máté és a Dominik, illetve a Hanna, Anna és Zoé utóneveket adták leggyakrabban a szülők újszülött gyermekeiknek. 2021-ben az első helyet fiúk körében a Levente foglalta el, második és harmadik helyen maradt a Máté és a Dominik. A lányok esetében megőrizte első helyét a Hanna, csak az Anna és Zoé cseréltek helyet a rangsorban. A top100-as listán viszont már történtek változások 2020-hoz képest.

A fiúnevek körében amíg 2020-ban még a Bence volt a legnépszerűbb, 2021-re a negyedik helyre csúszott a rangsorban. Az Olivér viszont 2020-ban még csak 9. volt, tavaly viszont feljött az 5. helyre. A Péter 2020-ban még felfért a top20-as listára, 2021-ben már nem, de a Nimródnak sikerült visszakapaszkodnia.

A lányok esetében ugyanazok a nevek maradtak a top5-ben, mint 2020-ban, viszont a sorrend változott, az Anna a harmadik helyre szorult vissza. 2021-ben kevesebb Zsófia, de annál több Lilien született. Ezek szerint nem csak az Olivérek, hanem az Olíviák is egyre többen vannak. Nagy meglepetés, hogy a sokáig igen népszerű Fanni és Jázmin név már a top20-ba sem fértek bele.

A 100 leggyakrabban választott utónév listája a Belügyminisztérium honlapján érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem