29 °C Budapest
baby babies

Itt a legnépszerűbb utónevek listája: ezeket a keresztneveket kapta a legtöbb kisbaba 2021-ben

2022. március 3. 14:45

Nyilvánosságra hozta a Belügyminisztérium a 2021-es évben legtöbbet adott utónevek listáját. Az adatokból az derül ki, hogy a legnépszerűbb utónevek a kislányok és a kisfiúk körében is évek óta változatlanok. Legfeljebb az a kérdés, ki szerzi meg adott évben az első helyet: Bencéből, Mátéból vagy Leventéből lesz több idén, esetleg Hannából, Zoéból vagy Lucából? Ha viszont nem csak a dobogót nézzük, érdekes változások történtek 2020-ról 2021-re az újszülöttek közt gyakori nevek toplistáján.

2020-ban még a Bence, Máté és a Dominik, illetve a Hanna, Anna és Zoé utóneveket adták leggyakrabban a szülők újszülött gyermekeiknek. 2021-ben az első helyet fiúk körében a Levente foglalta el, második és harmadik helyen maradt a Máté és a Dominik. A lányok esetében megőrizte első helyét a Hanna, csak az Anna és Zoé cseréltek helyet a rangsorban. A top100-as listán viszont már történtek változások 2020-hoz képest.

A fiúnevek körében amíg 2020-ban még a Bence volt a legnépszerűbb, 2021-re a negyedik helyre csúszott a rangsorban. Az Olivér viszont 2020-ban még csak 9. volt, tavaly viszont feljött az 5. helyre. A Péter 2020-ban még felfért a top20-as listára, 2021-ben már nem, de a Nimródnak sikerült visszakapaszkodnia.

A lányok esetében ugyanazok a nevek maradtak a top5-ben, mint 2020-ban, viszont a sorrend változott, az Anna a harmadik helyre szorult vissza. 2021-ben kevesebb Zsófia, de annál több Lilien született. Ezek szerint nem csak az Olivérek, hanem az Olíviák is egyre többen vannak. Nagy meglepetés, hogy a sokáig igen népszerű Fanni és Jázmin név már a top20-ba sem fértek bele.

A 100 leggyakrabban választott utónév listája a Belügyminisztérium honlapján érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 5. 09:00