16 °C Budapest
Nincs visszaút, döntöttek: ezért szabadul meg otthonától a sztárpár

Nincs visszaút, döntöttek: ezért szabadul meg otthonától a sztárpár

2017. október 6. 17:11

Már hosszú ideje együtt él a Budapesti Operettszínház két sztárja, Polyák Lilla és Gömöri András Máté. Most új házat vettek, és hamarosan hozzá is kezdenek a felújításhoz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Költözik az operettszínház sztárpárja, Polyák Lilla és Gömöri András Máté. Már meg is vették az új házukat, a régi otthonukat azonban még nem adták el - tudta meg a Hot! magazin. Az új otthonuk körüli teendőknél Máté sokat tud majd segíteni, különösen az esetleges átalakításban, ugyanis villamosipari végzettsége is van, ráadásul két bátyja is alig várja, hogy hozzákezdjenek a munkához. És mivel házon belül meg tudják oldani a felújítás zömét, ez nem jelent majd sok plusz költséget.

Valójában a munkaerőn tudnak spórolni, ami cseppet sem kis tétel, az anyagköltséget viszont nyilván nem ússzák meg. Arról nem számoltak be a magazinnak, hogy a felújításba azonnal belevágnak, vagy előbb eladják régi otthonukat, és abból fedezik majd a költségeket. Egy ingatlan eladása viszont hónapokba telhet, ha annak az árából finanszírozzák, lehet, hogy csak tavasszal tudnak költözni.

Többek között ilyen esetekben is jól jöhet, ha van kimondottan erre a célra félretett megtakarítás. Ha lakás-takarékpénztárt nyitsz, és ott gyűjtöd a lakáscélú megtakarításaidat - amit ugye felújításra is lehet fordítani, akkor évente 72 ezer forinttal az állam is hozzájárul ehhez.

APénzcentrum kalkulátora szerint 4 éves futamidőre, havi 20 ezer forintos megtakarítással számolva az egyik legjobb ajánlat aFundamentáé: 49 hónap alatt összesen 1 300 827 forintot lehet náluk megtakarítani. A második helyen pedig azErste Lakástakarékáll, 1 250 520 forintos megtakarítási összeggel; őket az Aegon lakástakarék követi, 1 198 388 forintos megtakarítással; de nem sokkal marad le az OTP ajánlata sem, náluk 1 198 204 forint jön össze a 4 éves futamidő alatt, a havi 20 ezer forintos befizetésekkel, na meg az állami kedvezményekkel (évi 72 ezer forint jóváírás).

Aki nem volt ennyire előrelátó, annak megoldás lehet a személyi kölcsön. Ez egyébként egyre népszerűbb, ami részben annak köszönhető, hogy a kamatok mérséklődésének, a személyi kölcsönök átlagos piaci kamata ugyanis idén áprilisban 15,46 százalékos volt, ami közel 2 százalékpontos csökkenést jelent éves szinten. Ráadásul az ügyintézés is egyszerű: már akár fél óra alatt pénz ütheti a markunkat, ha szükségünk van rá. Egy január 1-én életbe lépett jogszabály-módosításnak köszönhetően ugyanis egyfajta keretszerződéssel anélkül tudunk személyi kölcsönt felvenni, hogy bemennénk a bankfióka, ami természetesen jelentősen felgyorsítja az igénylést. Az ügyfelek leggyakrabban lakásfelújításra, autóvásárlásra és adósságrendezésre, tehát a meglévő hiteleik kiváltására fordítják a pénzt.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A Pénzcentrum Kalkulátora szerint, ha 2 millió forintot szeretnénk felvenni 5 éves futamidővel, akkor a Sberbank Fair személyi kölcsöne az egyik legkedvezőbb 42 942 forintos törlesztővel és 10,97 százalékos THM-mel. A második helyen a K&H otthonszépítő személyi kölcsöne áll, ennél 42 484 forint a törlesztő, és 10,98 százalék a THM. A harmadik az MKB Mosoly személyi kölcsön 42 467 forintos részlettel és 11,31 százalékos THM-mel.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20