22 °C Budapest
Gyorsan lemerül az okostelefonod? 11 tipp, hogy napokig bírja

Gyorsan lemerül az okostelefonod? 11 tipp, hogy napokig bírja

2016. november 8. 12:02

Az okostelefonok már közel fél évtizede részei a mindennapi életünknek, a gyártóknak azonban a mai napig nem sikerült megoldania azt a problémát, hogy az akkumulátorok egy (legfeljebb két) napnál tovább bírják. Összeszedtünk 11 tippet, amivel akár többszörösére is nőhet a készenléti idő.

Felejtsük el a játékokat!

Az orvosnál várakozáskor vagy utazás közben sokan játékokkal ütik el a szabadidejüket. Ez azonban a legnagyobb hiba, amit a rövid üzemidővel szembeni harcban elkövethetünk, a játékok ugyanis rekord sebességgel szívják le az akkunkat. Összefoglalva: felejtsd el a Pokemon Go-t!

Ne Facebookozz annyit!

Nemcsak a társas kapcsolatainknak, hanem az akksinak is jót tesz, ha nem, vagy csak kevesebbet használjuk a közösségi médiát. Különösen a nagyobb alkalmazáson keresztül elérhető oldalak fogyasztják gyorsan az akkumulátort, mint a Facebook vagy az Instagram.

Vedd le a fényerőt!

A telefonok fényerejét is be lehet állítani, ezt levéve akár jelentősen megnövekedhet a rendelkezésre állási idő. Ha van olyan funkció a telefonon, amely automatikusan beállítja a fényerőt, akkor érdemes lehet ezt használni. Az alacsony fényerő egyébként nemcsak az akut, hanem a szemünket is kíméli.

Kapcsold ki a Bluetooth-ot!

A Bloototh-ra csatlakoztatható kütyük leegyszerűsítik a kommunikációnkat, ugyanakkor az érintésmentes csatlakozás folyamatos bekapcsolása sokkal hamarabb merülhet le a telefonunk, érdemes tehát kikapcsolni, ha nem használtjuk azt.

Kapcsold ki a GPS-t!

A GPS-t rengeteg alkalmazás használja és segítségével könnyebben "becsekkolhatunk" vagy az autós navigációban segíthet. A kikapcsolásával viszont értékes perceket-órákat nyerhetünk, amíg a telefon a rendelkezésünkre áll.

Hallgass kevesebb zenét!

A zenehallgatás is az akku gyors kimerüléséhez vezet. Ebben egyébként az egyik legnépszerűbb zenelejátszó, a Spotify is élen jár, így próbáljuk meg kevesebbet használni ezt.

Ne Snapchatelj annyit!

Különösen a fiatalok körében népszerű a Snapchat, amivel minden mozdulatunkat megörökíthetjük. Ezért viszont drágán megfizetünk, az alkalmazás ugyanis a folyamatos kamera és képernyőhasználat miatt rekord sebességgel szívja le az aksinkat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Okosan chatelj!

Az üzenetküldő alkalmazásoknál is gyorsan lemerülhetünk, ha túl sok mozgóképet küldünk. Ez nemcsak a videókra, hanem a mozgó matricákra és a gifekre is vonatkozik.

Ne nézz videókat!

Akár a Youtube-on, akár a Netflixen nézünk videókat, a magas adatforgalom és a kijelző folyamatos használata gyorsan lemeríti az akkumulátorunkat. Ezeket inkább számítógépen vagy TV-n nézzük!

Használj mobilakkut!

A mobilakkumulátorok kapacitása akár a telefon aksijának többszöröse is lehet, így ezzel akár aktív használat mellett is napokig nem kell hálózati töltőre tenni a telefonunkat.

A telefon akkumulátor fogyasztását nyomon követheted a beállításoknál, itt megnézheted, hogy neked személy szerint mi meríti le a leginkább a telefonodat. A top 2-3 alkalmazás visszafogott használatával pedig spórolhatsz az aksid üzemidején.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?