18 °C Budapest
Rengeteg család utalta rossz számlára a rezsit januárban

Rengeteg család utalta rossz számlára a rezsit januárban

2016. január 27. 13:00

Mivel rengeteg magyar család figyelmét kerülte el, hogy az ELMŰ szolgáltatóváltása miatt új bankszámlaszám van a villanyszámlákon, így sokan rossz helyre utalhattak januárban.

Sok ELMŰ ügyfélnek nem tűnt fel januárban, de a szolgáltatóváltás - amiről egyébként a Pénzcentrum is beszámolt még a múlt év végén - miatt nemcsak a díjbekérők feladója változott (az új szolgáltató az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.), hanem a kedvezményezett bankszámlaszáma is.

Emiatt értesüléseink szerint bőven akadtak olyanok, akik rossz számlaszámra utalták ebben a hónapban a rezsit!

Nem kell azonban megijedni, a legtöbb esetben ugyanis a korábbi és az új szolgáltató megoldja (vagy már meg is oldotta) a felhasználók figyelmetlenségéből adódó kellemetlenséget. Nézzük az egyes eseteket:

  • Akik sárga (fehér) csekkel fizettek: függetlenül attól, hogy valamelyik okos alkalmazással, automatánál, vagy a postán sorba állva fizettek eddig, nekik nincs semmi dolguk. Az új szolgáltató által kiállított csekken ugyanis természetesen a helyes számlaszám van.
  • Akik csoportos beszedésen voltak: Itt a legegyszerűbb a helyzet, a villamos energiáról szóló törvény értelmében ugyanis szolgáltatóváltás esetén lehetőség van a csoportos beszedési megbízások átadására is. A Pénzcentrum értesülései szerint ez az ELMŰ esetében is megtörtént: a legnagyobb bankoknál zökkenőmentes volt az átállás, de a kisebb pénzintézeteknél, takarékoknál érdemes lehet utánanézni a megbízásunknak. Ahol nem sikerült az átállás, a régi szolgáltató természetesen már nem fog leemelni összegeket a számlánkról; de ha nem intézkedünk, könnyen fizetési felszólítás landolhat a postaládánkban, melynek feladója az új szolgáltató lesz.
  • Akik eseti utalással fizettek: A Pénzcentrum értesülései szerint azoknál, akik figyelmetlenségből a régen megszokott számlaszámra utaltak, extra díj felszámolása nélkül továbbítják az új kedvezményezett felé a befizetett energiadíjat. Na persze csak abban az esetben, ha minden fizetőazonosító helyesen volt feltüntetve az utalás során. Arról nincs információnk, hogy ezt meddig hajlandóak megtenni, tehát mindenképp állítsuk át a kedvezményezettet. A hátralékos fogyasztókra azonban ez nem vonatkozik, nekik újra el kell utalniuk a számlázott tételt, a rossz helyre utalt összeget pedig később maradéktalanul jóváírják számlájukon.
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?