24 °C Budapest
Új mosógép féláron? Így kaphatsz támogatást te is

Új mosógép féláron? Így kaphatsz támogatást te is

2015. október 3. 13:01

44 ezer új mosógépre ad támogatást az Otthon Melege Program következő szakasza - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatásából. A Pénzcentrum mutatja, hogy tudsz pályázni.

Mosógépcserével folytatódik az Otthon Melege Program. Három hónapja, július elsején kezdődött meg a pályázatok benyújtása az Otthon Melege Program ötödik, mosógépcserét támogató alprogramjában. A lehetőséget a kezdetektől óriási érdeklődés övezte, végül az eredeti, 500 millió forintos keretösszeg négyszeresére érkezett be pályázat.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a keretet az igényekhez alkalmazkodva 2 milliárd forintra emelik.

Ez elvileg azt jelenti, hogy

mindenki támogatásban részesülhet, aki érvényes, formailag megfelelő pályázatot nyújtott be.

A korábban tervezett 12 ezer helyett legalább 44 ezer korszerűbb, energetikailag jóval hatékonyabb mosógépre lehet pályázni.

IDE KATTINTVAtalálhatod a pályázati felhívást.

IDE KATTINTVA töltheted le a pályázati útmutatót.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pályázatok értékelése folyamatos, a pályázók hamarosan kézhez kapják az energiatakarékos mosógépek megvásárlásához szükséges támogatói okiratokat.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az új berendezés vételárának maximum fele, a készülék energiahatékonysági kategóriájának megfelelően legfeljebb 25-45 ezer forint. A pályázati feltételek szerint a mosógépcserével legalább 10 százalékos energia- vagy évi 20 kg szén-dioxid-megtakarítást kell elérni.

Az NFM számításai szerint a nyertes pályázók éves szinten akár 12 ezer forintot is megspórolhatnak a víz- és az áramszámlán a mosógépcserével.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?