24 °C Budapest
Így kellene neked is fűtened a lakást

Így kellene neked is fűtened a lakást

MTI
2014. november 13. 12:03

Elsősorban a megfelelő fűtés ismertetésével kívánja felhívni a Földművelésügyi Minisztérium a lakosság figyelmét arra, hogy ezzel is csökkenthető a levegőben szálló kisméretű por koncentrációja - mondta V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A kampány része annak a kormány által 2011-ben elfogadott, 20 évre szóló, 700 milliárd forintos programnak, amelynek eredményeként 10-15 százalékkal csökken a 10 mikronnál kisebb szálló por koncentrációja - tette hozzá a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

A tájékoztatón az újságírók megtekinthették azt a három, autóra szerelt mobil laboratóriumot, amelyet a légszennyezettségi adatok mérését és elemzését végző országos hálózat korszerűsítésének keretében szereztek be. Ez a projekt 3 milliárd forintba került, a forrása pedig az uniós KEOP illetve a svájci alap volt.

Az államtitkár elmondta, hogy a 3,9 millió magyar háztartás egyharmada használ szilárd fűtőanyagot. Optimális megoldás a távfűtés, valamint a villamos- és a gázenergia használata erre a célra. A szilárd fűtőanyagok közül a száraz keményfa, valamint a szén megfelelő, amennyiben jó hatásfokon, kevés szennyezés kibocsátásával égetik el.

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy a cipő, a ruha, de a festékkel és lakkal kezelt lecserélt nyílászáró elégetése sem ajánlott. A PVC elégetése során pedig olyan gáz szabadul fel, amelyet harci gázként használtak az első világháborúban.

A tárca mindezekre egy 200 ezer példányban terjesztett szórólapon hívja fel a figyelmet, illetve plakátokon és a honlapján is, "Fűts okosan" szlogennel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az említett 700 milliárd forintos program része a kazán-, valamint a nyílászárók cseréjének a támogatása is.

Ebből évi 25 milliárd forint jut az autóbuszok cseréjére is, mivel a program tárcaközi jellegű - tette hozzá az államtitkár.

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?