A neten is befizetheted a számláidat - ilyen egyszerű

2014. november 6. 16:28

Négyből három magyar csekken fizeti számláit. A felmérések ugyanakkor azt mutatják, hogy egyre több elektronikus fizetési módot ismerünk és használunk - köztük sok olyat is, amellyel közüzemi számlák befizetését is intézhetjük.

Hónap elején sokan gyűjtik össze csekkjeiket, hogy egyszerre fizessék be őket, ugyanakkor Magyarországon töretlenül növekszik az elektronikus fizetés szerepe a hazai háztartások teljes fogyasztási kiadásain belül. Sok család tudja azt, hogy közüzemi számláit otthonról, az interneten keresztül is befizetheti - ehhez pedig több rendszer is rendelkezésükre áll.

A legtöbb bank kínál ügyfeleinek úgynevezett csoportos beszedési megbízást. Ennek lényege, hogy az ügyfél a szolgáltatóval és a bankkal egyszerre szerződik: meghatalmazza a szolgáltatót (például távközlési céget, közműcéget), hogy az esedékességkor számlájáról emelje le a díjat, és ugyanakkor engedélyt ad a banknak, hogy ezt a szolgáltató részére lehetővé tegye.

Több bank online felületén lehetőség van csekkek befizetésére is. Ezek általában úgy működnek, hogy egy, csekket ábrázoló felületen be kell írnunk csekkünk adatait, majd a netbanki rendszer segítségével kiegyenlíthetjük azt. Sok nagy közműszolgáltató is rendelkezik saját online befizetési rendszerrel.

Sokan vannak olyanok is, akik minden hónapban maguk szeretnék eldönteni, mikor fizetik be számláikat. Számukra elérhető több rendszer is - ezekből mutatunk be most néhányat.

Az ingyenes Díjnet számlabemutató rendszer segítségével a különböző szolgáltatóktól - összesen 17-től, az Allianz-tól a UPC-ig- érkező számlákat elektronikus formában, az interneten keresztül nézhetjük meg és különféle fizetési módokon fizethetjük ki őket. Beérkező számláink biztosan nem keverednek el, régi számláinkat pedig rendszerezve tárolhatjuk.

A Díjnet használata rendkívül egyszerű, a regisztrációhoz csupán néhány alapadatot szükséges megadni. A regisztrálás után eldönthetjük, mely számlakibocsátó (szolgáltató) számláit szeretnénk a továbbiakban elektronikus formában kezelni. A számlakibocsátói regisztrációhoz szükséges adatokat a számlakibocsátók határozzák meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A számlák a kiállításuk után azonnal a rendelkezésünkre állnak. A számlák érkezéséről e-mailben értesítést küldenek. Korábbi számláinkat is könnyen visszakereshetjük - a rendszer másfél évig tárolja őket.

A számlák fizetése többféle kényelmes, egyszerű módon történhet:

  • díjmentes bankkártyás fizetéssel
  • közvetlen internetbanki fizetéssel (CIB Bank Zrt., Erste Bank Hungary Zrt., OTP Bank Nyrt. és FHB Bank Zrt.)
  • mobiltelefonos fizetéssel (szolgáltatótól független mobilfizetés)
  • egyedi banki utalással
  • csoportos beszedési megbízással

A Díjnet rendszer a bankok által is használt biztonságos titkosítással védett környezetben működik, és az adatokhoz csak az általunk megadott bejelentkezési névvel és titkos jelszóval férhetünk hozzá. A rendszeren keresztül kényelmesen bejelenthetjük mellékvízmérőnk mérőállását is.

A Távszámlánál hat szolgáltató díjait egyenlíthetjük ki: elektronikus számla bármikor megtekinthető és - természetesen figyelembe véve a fizetési határidőket - kifizethető a segítségével. A rendszeres fizetéseit automatikusan intézhetjük minden hónapbana rendszer e-mail értesítést küld a kiemelt eseményekről.

Az ELMŰ online ügyfélszolgálati rendszerét nemrég szétválasztották. Egyes ügyeket az általános (korábbi nevén kereskedői), más ügyeket a hálózati (korábbi nevén elosztói) rendszerben tudunk kezdeményezni. A két rendszer használatához külön-külön regisztrációra (felhasználó névre és jelszóra) van szükség. Az Elmű online felületén a bankkártyás fizetés mellett - többek között -bejelenthetjük óraállásunkat, bejelenthetjük, ha hibát észlelünk, vagy adatainkat is módosíthatjuk.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem