Orbán: csak azért is lesz rezsicsökkentés!

Pénzcentrum
2013. március 22. 09:03

"Erőből is csökkenteni fogjuk a rezsiköltségeket az európai átlag alá" - írja a miniszterelnök Kossuth Rádióban tett nyilatkozata alapján a Napi Gazdaság.​

"Pintér Sándor jelentése nélkül is mindenki ismeri a lényeget a múlt heti hóviharról: nem fagytak meg emberek, senki nem halt meg a múlt heti hókáoszban, így a helyzetet elfogadható károkkal úsztuk meg" - mondta Orbán Viktor. Orbán szerint nem lehetséges gyorsabban kimenteni az embereket, a bajt - legközelebb - úgy lehet megelőzni, ha józan megfontolás jegyében együttműködünk a hatóságokkal. "Nincs az a technológia, amely lehetővé tenné a gyorsabb mentést az autópályákon" - tette hozzá.

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban Orbán elmondta, hogy már 2010-ben erre készült a kormánya, de eddig az időt elvitte az adósság ellni harc, illetve a munkahelyteremtés. A rezsicsökkentés nehéz csata - de boldog vagyok mert Magyarország elég jó teljest ahhoz, hogy ilyen lépéseket megtegyen az emberek támogatásával. Ez nagy siker, nem politikai siker, nem a Fidesz, nem a kormány sikere, hanem mindenkié, hisz csökkennek a létfenntartás díjai. Orbán szerint a szolgáltatók összefogtak a magyar családok ellen, amikor a bíróságon támadták meg a rezsicsökkentés szabályait - mondta. Ennek ellenére erőből is csökkenteni fogjuk a rezsiköltségeket az európai átlag alá. A mostani aláírás egy népszavazás erejével ér fel, ugyanis a kormány a szolgáltatókkal szemben nem áll meg - olyan erős a lobbierejük.

Riporteri alákérdezésre Orbán megkockáztatta azt a véleményt, hogy az alkotmánymódosítással kapcsolatos támogatások mögött is a szolgáltató cégek lobbija áll - bár udvariasak vagyunk és ezt nem mondjuk ki - mondta.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25