11 °C Budapest

Orbán: csak azért is lesz rezsicsökkentés!

Pénzcentrum
2013. március 22. 09:03

"Erőből is csökkenteni fogjuk a rezsiköltségeket az európai átlag alá" - írja a miniszterelnök Kossuth Rádióban tett nyilatkozata alapján a Napi Gazdaság.​

"Pintér Sándor jelentése nélkül is mindenki ismeri a lényeget a múlt heti hóviharról: nem fagytak meg emberek, senki nem halt meg a múlt heti hókáoszban, így a helyzetet elfogadható károkkal úsztuk meg" - mondta Orbán Viktor. Orbán szerint nem lehetséges gyorsabban kimenteni az embereket, a bajt - legközelebb - úgy lehet megelőzni, ha józan megfontolás jegyében együttműködünk a hatóságokkal. "Nincs az a technológia, amely lehetővé tenné a gyorsabb mentést az autópályákon" - tette hozzá.

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban Orbán elmondta, hogy már 2010-ben erre készült a kormánya, de eddig az időt elvitte az adósság ellni harc, illetve a munkahelyteremtés. A rezsicsökkentés nehéz csata - de boldog vagyok mert Magyarország elég jó teljest ahhoz, hogy ilyen lépéseket megtegyen az emberek támogatásával. Ez nagy siker, nem politikai siker, nem a Fidesz, nem a kormány sikere, hanem mindenkié, hisz csökkennek a létfenntartás díjai. Orbán szerint a szolgáltatók összefogtak a magyar családok ellen, amikor a bíróságon támadták meg a rezsicsökkentés szabályait - mondta. Ennek ellenére erőből is csökkenteni fogjuk a rezsiköltségeket az európai átlag alá. A mostani aláírás egy népszavazás erejével ér fel, ugyanis a kormány a szolgáltatókkal szemben nem áll meg - olyan erős a lobbierejük.

Riporteri alákérdezésre Orbán megkockáztatta azt a véleményt, hogy az alkotmánymódosítással kapcsolatos támogatások mögött is a szolgáltató cégek lobbija áll - bár udvariasak vagyunk és ezt nem mondjuk ki - mondta.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?