24 °C Budapest

Átláthatóbbak lehetnek a közüzemi számlák

Pénzcentrum
2013. január 16. 10:05

Az közüzemi számlák könnyebb átláthatósága érdekében az év végéig 28 jogszabály is módosulhat - hangzott el a Duna TV Híradóban.

Az érthetőbb közüzemi számlák érdekében törvénymódosításokat hajtana végre a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport. Németh Szilárd, a "rezsikommandó" fideszes vezetője ma egyeztetést kezd a Fogyasztóvédelmi Hatóság vezetőjével. Véleménye szerint ugyanis nem lehet tudni, hogy köbméterben vagy kilojoule-ban számláznak. Még az sem követhető, hogy mi a számlázás alapja, ez attól függ, hogy mit szeretne a gázszolgáltató - mondta Németh Szilárd, aki szerint ez a gyakorlat egyáltalán nem felel meg fogyasztóvédelmi szempontból a törvénynek.

Ugyanakkor Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltató cégének kommunikációs vezetője szerint a sok tétel cége számára is teher, de törvény kötelezi őket arra, hogy milyen és mennyi adatot kell feltüntetniük. "Ha a felével kevesebb kötelező adat lenne a számlán, akkor sokkal érthetőbb, átláthatóbb lenne mindenki számára" - nyilatkozta Pánczél Andrea, a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. kommunikációs igazgatója.

Év végéig 28 jogszabály is módosulhat a könnyebb átláthatóság érdekében. Az első egyszerűbb számlák jövő év elején készülhetnek el.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?