13 °C Budapest

Kilakoltatott családok a fagyhalál markában

Pénzcentrum
2011. október 21. 08:31

Az önkormányzati lakások nem fizető bérlőit csak télen védi az utcára kerüléstől a moratórium, az önkényes lakásfoglalókat pedig akkor sem - írja az Index.

Évente több ezer kilakoltatást hajtanak végre. A legtöbb kilakoltatást önkormányzati bérlakás adós lakójával szemben hajtják végre, s csak az esetek kis részében van szó önkényes lakásfoglalókról vagy éppen devizahitelesekről.

A szokásos téli kilakoltatási moratórium viszont csak decemberben lép életbe. Ugyanakkor vannak olyanok, akiket az sem véd meg a kilakoltatástól, és csak az önkormányzatok jóindulatán múlik, hogy lakás nélkül maradnak-e a hidegben.

A bírósági végrehajtásról szóló törvény december elsejétől március elsejéig tiltja a kilakoltatást, pontosabban előírja, hogy "a lakóingatlan kiürítésének foganatosítását" ezutánra kell halasztani.

Ugyanakkor a kilakoltatás kötelező elhalasztása nem vonatkozik sem az önkényes lakásfoglalókra, sem azokra, akiket korábban rendbírsággal sújtottak, mert nem tettek eleget valamilyen kötelezettségüknek a végrehajtási eljárásban, vagy akadályozni próbálták a végrehajtást végző hatóság intézkedését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?