23 °C Budapest

Lebukott a sztár: titkos cégen kersztül vett lakást

2011. június 19. 11:02

Egyre elterjedtebb a tengerentúlon, hogy a hírességek vállalkozásokon keresztül veszik meg sokmillió dollárt érő ingatlanjaikat. A sztárok többnyire azért bújnak titkos cégek mögé, hogy a tranzakció elkerülje a sajtó figyelmét. Ugyanakkor nemcsak a színészek és más közemberek burkolóznak névtelenségbe, hanem a sokat bírált pénzügyi vezetők is így próbálják palástolni befektetéseiket.

Ilyen fedőcég a Norman's Nest Trust is. Ez az amerikai cég nem is olyan rég lakásokat vásárolt New York 12. utcájában. A vállalat vezetője Bruce Lagnese. Ő azonban aligha említésre méltó figura, sokkal inkább a cég tulajdonosa, aki nem más, mint a Jóbarátok sorozat sztárja, Jennifer Aniston.

A New York Times írása szerint azonban nemcsak a hírességek választják az anonimitás ezen módját befektetéseiket illetően, hanem a nagy vállalatvezérek, illetve a pénzügyi vezetők is ilyen módon bujkálnak a sajtó hiénái elől.

Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a fedőcégek alapítása nemcsak a névtelenségbe burkolózást szolgálja. Egyre elterjedtebb ugyanis, hogy a férjek titokban eladják az ingatlant egy általuk alapított, befektetésre szakosodott cégnek, nehogy az asszony úgymond rátegye a kezét az ingatlanra egy esetleges válás esetén.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?