Új lakásprogram: szocpol nem lesz, de emelik az állami támogatást

Pénzcentrum
2010. június 30. 08:32

Bencsik János otthonteremtési és energetikai államtitkár tájékoztatása szerint szeptemberben kerülhet a kormány elé és jövőre indulhat a tízéves lakáspolitikai program - írja a Napi Gazdaság.

Ezzel párhuzamosan a lakástakarékpénztárakról szóló törvény is változik. A tervek szerint össze lehet majd vonni az egyes családtagok számláit, a pénztári tőke kihelyezhetőségi plafonját 15%-ról 75%-ra emelik, illetve vizsgálják, miként lehetne a lakás-takarékpénztári befizetések állami támogatásának értékállóságát biztosítani.

A támogatás 72 ezer forintos mértékét legutóbb egy évtizede indexálták, a kormány a ciklus közepéig ezt 100 ezer forint fölé emelné.

Várhatóan nem állítják vissza a korábbi szocpolrendszert.

A bajba jutott jelzálogadósokat kisegítő eszközkezelő alap első körben arra tesz kísérletet, hogy visszaállítsa a banki hitelt. Amennyiben ez nem sikerül, meg kell állapodni abban, hogy mekkora veszteséget vállal a bank és mennyit az állam. Az eszközkezelő nem segít mindenkin: senki sem gondolhatja azt, hogy az állam minden körülmények között kihúzza a bajból, amibe túlzott, ésszerűtlen kockázatvállalással keveredett.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?