Lakásfelújítási program rászoruló családoknak

Pénzcentrum
2009. november 4. 08:32

Száz rászoruló család juthat lakásfelújítási támogatáshoz, akár olyanok is, akiknek hátralékos hitelük van - írja a Népszabadság.

Az Autonómia Alapítvány és a Habitat for Humanity Magyarország közös, Befektetés a jövőbe nevű programja résztvevőinek havit 5-10 ezer forintot kell megtakarítaniuk 6-18 hónapon át, hogy ezzel megegyező mértékű támogatást kapjanak a két szervezettől, továbbá maximum 720 ezer forintos hitelt is felvehetnek a Mikrohitel Zrt.-től házuk felújítására.

A program mögött álló forrásokat a Levi Strauss Foundation és a Soros Economic Development Fund biztosítja.

A támogatásban való részvételhez az is szükséges, hogy a rászorultak települési önkormányzata az eredeti hitel 30 százalékáig kezességet vállaljon.

Eddig a Tolna megyei Tevel, Kisvejke, Lengyel, valamint Várpalota és az SOS Gyermekfalu Alapítvány csatlakozott a programhoz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bár jelentkezők jó részének hátralékos hitele van, de őket sem zárják ki a lehetőségből, ha a megtakarítási idő alatt rendezik tartozásukat.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04