Címke: soros alapítvány (10 cikk)

MTI | 2012. augusztus 6. 09:08

Gyász: elhunyt Zwack Péter

Elhunyt Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke; a neves üzletembert, volt országgyűlési képviselőt, korábbi washingtoni nagykövetet 85 éves korában vasárnap Olaszországban érte a halál.

Pénzcentrum | 2010. október 8. 11:02

Iszapkatasztrófa! Ömlik a sok adomány a térségbe

A legsúlyosabb veszteség - az áldozatok elvesztése - pótolhatatlan dolog, de az egész ország egy emberként fogott össze, hogy enyhítse a térségben élőket ért károkat. A halálesetek mellett több személyi sérülés is történt, házak rongálódtak meg, vagyontárgyak váltak semmivé, a természetet ért károkat még megbecsülni is nehéz. A biztosítók mellett egyre több felajánlás érkezik közüzemi szolgáltatóktól, karitatív intézményektől és a 1752-es segélyvonalon keresztül.

MTI | 2010. február 2. 09:32

Közpénz: roma-ösztöndíjak helyett milliós tanulmányok

Nemzetközi roma szervezet külföldi munkatársainak adó- és járulékterhét, külföldi szakértők tanulmányait fedezik jórészt abból a 85 millió forint közpénzből, amely eredetileg a 15 ezer hazai tanulót érintő cigány ösztöndíjrendszer működtetését szolgálta volna a központi költségvetésből.

Magyar Nemzet | 2009. március 28. 09:45

Soros fél Magyarországra jönni

Bizonytalan időre elhalasztotta a hó végére tervezett magyarországi látogatását Soros György, akinek egyik alapítványát a napokban közel félmilliárd forintra bírságolta a pénzügyi felügyelet, mert az OTP részvényei ellen indított támadást tavaly október 9-én.

Pénzcentrum | 2008. április 17. 14:00

Mennyit kapott Soros: milliárdos fizetés dollárban!

Az Alpha Magazine jelentése szerint a John Paulson & Co. hedge fund érte el a legtöbb nyereséget az elmúlt évben, a névadó tulajdonos 3,7 milliárd dollárt tehetett zsebre 2007-ben. A listán Soros György a második évi 2,9 milliárd dolláros keresetével. Cége milliárdokat keresett azzal, hogy számított a jelzálogpiaci válságra és az ingatlanpiaci- és az építőipari visszaesésre.

Pénzcentrum | 2007. december 27. 10:25

Mennyit költöttek a gazdagok 2007-ben - Gates, Buffett...

A Pénzcentrum mindig figyelemmel kíséri a világ, illetve Magyarország leggazdagabb embereinek listáját. Most azt nézzük meg, mennyit költöttek a világ legvagyonosabbjai tetemes vagyonukból jótékonysági célokra, az Economist összeállításának segítségével.

Pénzcentrum | 2007. január 8. 05:30

Itt az új botrány-site: Felfedett államtitkok és korrupció!

Kínai disszidensek és technológiai szakértők egy csoportja a közelmúltban a Wikipedia mintájára létrehozta a Wikileaks.org portált, melynek kinyilvánított célja, hogy teret adjon a névtelen kiszivárogtatásnak, ezáltal segítve a demokratizálódást és a politikai rendszerek tisztulását.