24 °C Budapest

Emelkedő közműtartozások: a lakosság után a vállalatok sem fizetnek

Pénzcentrum
2008. december 29. 08:15

A vidéki települések közműszolgáltatói is mind jobban érzékelik a vállalatok és a lakosság gyengülő pénzügyi helyzetét. A cégek kintlévőségei mára nemcsak a lakossági, hanem a vállalati üzletágban is tetemesek - írja a Napi Gazdaság.

A Pécsi Vízmű Zrt. által nyilvántartott lejárt határidejű követelések aránya lassan, de határozottan növekszik. Az elmúlt évi 2,98 %-os aránnyal szemben idén már elérte a 3,34 %-ot, tíz adósból hét lakossági, három vállalati ügyfél.

A kintlévőségek kezelésére több elemből álló programot dolgoztak ki a szolgáltató szakemberei. A hátralékosoknak felkínálják a részletfizetés lehetőségét, valamint az önkormányzattal és a helyi családsegítővel karöltve adósságkezelő csomagot kínálnak.

Létrehoztak egy szociális alapon működő díjtámogatási rendszert, melynek keretében 50 millió forintos alapot különítettek el a rászorultak támogatására. A hátralék jóváírás maximális mértéke 50 %.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem