11 °C Budapest

Emelkedő közműtartozások: a lakosság után a vállalatok sem fizetnek

Pénzcentrum
2008. december 29. 08:15

A vidéki települések közműszolgáltatói is mind jobban érzékelik a vállalatok és a lakosság gyengülő pénzügyi helyzetét. A cégek kintlévőségei mára nemcsak a lakossági, hanem a vállalati üzletágban is tetemesek - írja a Napi Gazdaság.

A Pécsi Vízmű Zrt. által nyilvántartott lejárt határidejű követelések aránya lassan, de határozottan növekszik. Az elmúlt évi 2,98 %-os aránnyal szemben idén már elérte a 3,34 %-ot, tíz adósból hét lakossági, három vállalati ügyfél.

A kintlévőségek kezelésére több elemből álló programot dolgoztak ki a szolgáltató szakemberei. A hátralékosoknak felkínálják a részletfizetés lehetőségét, valamint az önkormányzattal és a helyi családsegítővel karöltve adósságkezelő csomagot kínálnak.

Létrehoztak egy szociális alapon működő díjtámogatási rendszert, melynek keretében 50 millió forintos alapot különítettek el a rászorultak támogatására. A hátralék jóváírás maximális mértéke 50 %.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?