25 °C Budapest

Gyorssegély a távfűtésre: hamarosan döntés!

Pénzcentrum
2008. szeptember 22. 08:45

Ha minden igaz, szerdán lesz döntés a távfűtés új támogatási rendszeréről, ami október közepétől akár 645 ezer háztartásnak is segítséget jelenthet. A gyorssegély mellett azonban a kormány a hosszú távú megoldásokon is gondolkozik, az erről szóló törvényjavaslatot ma nyújtják be a parlamentnek, a Robin Hood adóval együtt - írja a Népszabadság.

Jelenleg is lehet kérni támogatást az egyedi fűtésszabályozás, vagy mérés kialakításához, de ehhez önrész kell. Ezen változtatna a kormány, hogy önrész nélkül, minden távfűtéses lakásban lakó számára biztosítsa az átalakításhoz szükséges forrásokat, részben központi, részben önkormányzati támogatásból.

A javaslat a kompenzációs rendszerről és a forrásokról is rendelkezik, ami az úgynevezett Robin Hood adó. Ezt átmeneti jelleggel vezetné be a kormány, és az energetikai cégeknek kellene fizetniük a banki különadó mintájára két éven keresztül. Az ebből származó többletbevételből egészítenék ki a gáz- és távfűtés támogatási rendszer forrásait.

A 645 ezer háztartás közel fele ma is kap támogatást, de a kormány most bevezetné azt, hogy mindenki kapjon, de a rászorultabbak többet. Egy átlagos 46 négyzetméteres budapesti lakás esetén a kisebb jövedelmi kategóriába tartozók kiadásai 2,1 illetve 5,2 százalékkal, ahol viszont eddig nem volt támogatás, ott a 8,8 százalékos hődíjemelés "mindössze" 3,3 százalékos lenne.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?