Egyre közelebb a határidő - mégis kevés lakóközösség pályázik

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 09:00

A kezdeti érdeklődés ellenére alig érkeztek pályázatok a lakóközösségektől a támogatásra, miközben egyre közelebb a határidő a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésére - derül ki a Napi Gazdaságból.

Az önkormányzati tárca által meghirdetett pályázatra április 4-től lehet jelentkezni, a benyújtási határidő október 31-e, a támogatásra pedig társasházak, lakásszövetkezetek és helyi önkormányzatok is pályázhatnak.

Ezt egészítette ki a Főtáv az ÖkoPlusz programmal, melynek keretében a cég segíti a pályázatírást, a tervezést, a tervezést, az előkészítő munkákat, s aki ezen keresztül veszi igénybe az állami finanszírozású programot, az 10 százalékos kedvezményt kap az alapdíjból.

Balog Róbert, a Főtáv Zrt. szóvivője különösnek találja, hogy a kezdeti élénk érdeklődés ellenére alig adtak be pályázatot, pedig a Főtáv a működési területén 1300 lakóközösség több mint feléhez kiküldték már korábban az ajánlatot.

A korszerűsítést elvégző lakásokban élők egyrészt élvezik a 10 százalékos alapdíjkedvezményt, valamint a hődíjnál további 10-15 százalékos megtakarítás érhető el. A fűtési rendszer korszerűsítése a lakások 90 százalékban átlagosan bruttó 150 ezer forintból kivitelezhető. Emellett arra is lehetőség nyílik, hogy az önköltségre tízéves futamidejű kedvezményes hitelt biztosítson a Főtáv.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A cég adatai szerint alig 50 épületet képviselő közösségből jelezték vissza, hogy élni szeretnének a támogatási lehetőségekkel, azonban a határidő közelsége miatt vélhetően majd ennél is kevesebben tudják ténylegesen igénybe venni az elérhető forrásokat.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35