16 °C Budapest

Elmélet és gyakorlat: hogyan dobjuk ki az albérlőt?

Pénzcentrum
2008. augusztus 5. 11:15

Ingatlantulajdonosként kirakni az albérlőt nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. A paprikás kedvű bérbeadónak ilyenkor kedve szottyanhat lezáratni az összes közművet, és ha ez sem segít, baseballütős fiatalemberekkel fölkeresni a tisztelt bérlőt. Más kérdés, hogy ez a megoldás nem túl elegáns, és persze nem is törvényes. De mi lehet a megoldás, ennek járt utána az ingatlanmagazin.com.

Áldatlan állapot

Mindenki rémálma, hogy befektetésként vásárolt, kiadásra szánt lakásában egyszer csak bent ragad a bérlő, aki sem az albérleti díjat, sem pedig a rezsit nem fizeti. Vagy fizeti, de mi szeretnénk hozzáférni tulajdon lakásunkhoz. Ha ebben az esetben van bérleti szerződés, és abban szerepelnek a megfelelő kikötések, viszonylag könnyen ki lehet pakolni a lakót, fel lehet mondani a szerződést. Ha viszont nincs szerződés, elég nehéz törvényes segítséget kérni egy olyan albérlő kilakoltatásához, aki feketén fizetett a tulajdonosnak, papíron pedig ott sem lakik. (A gyakorlatban azért persze szokott lenni papiros, már csak azért is, hogy a bérbeadónak legyen mire hivatkoznia. Az APEH kezébe ez viszont ritkán kerül, amivel viszont sarokba lehet szorítani a tulajdonost.) Az már csak a hab a tortán, hogy ilyen esetben a közművek is a tulajdonos nevén maradnak, a számla is az ő nevére érkezik, és a tartozásért is ő felel.

Tovább a teljes cikkre...

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?