11 °C Budapest

Eklektikus épület - XXI. századi tartalommal

Pénzcentrum
2008. június 23. 15:38

A Biggeorge's-NV átadta a Garibaldi 4 újjáépített műemléképületét: A Biggeorge's- NV Zrt. átadta Garibaldi utcai műemlék jellegű luxus lakóépületét. A fejlesztés eredményeként egy különleges, egyedi épület nyerte vissza korábbi funkcióját, amely exkluzív kereskedelmi területtel is kiegészült. "A jó elhelyezkedés és a különleges adottságokkal bíró minőségi ingatlanok iránt mindig van megfelelő kereslet. E meggyőződésünk alapján valósítottuk meg ezt a - budapesti ingatlanpiacon egyedi értékkel bíró - fejlesztésünket." - emelte ki Hajnal István a Biggeorge's-NV Zrt. vezérigazgatója.

Eredeti szépségében pompázik a Garibaldi utca 4. épülete, amelyet az 'újjáépítést' követően lakóépületként adott át a fejlesztő Biggeorge's-NV Zrt. A fejlesztés során egy különleges, egyedi épület nyerte vissza korábbi lakófunkcióját, a mai kor műszaki, design és funkcionális követelményeinek megfelelően, melynek értéke megközelíti a 3 milliárd forintot. "A jó elhelyezkedés és a különleges adottságokkal bíró minőségi ingatlanok iránt mindig van megfelelő kereslet.

Belső udvar

E meggyőződésünk alapján valósítottuk meg ezt a - budapesti ingatlanpiacon egyedi értékkel bíró - fejlesztésünket." - emelte ki Hajnal István a Biggeorge's-NV Zrt. vezérigazgatója. "Az egyedi műemléki épületek és a modern belsőépítészetben és technológiában rejlő lehetőségek ötvözése mind a lakó-, mind az iroda-, és kereskedelmi ingatlanok terén olyan különlegességet tudnak nyújtani, amely iránt folyamatos kereslet mutatkozik."

"A Garibaldi-ház pozitív példája annak, hogyan lehet a város 'szövetébe' visszailleszteni épített örökségünket úgy, hogy az mind funkciójában, mind tartalmában megújulva újabb értéket jelentsen a közösség számára."-hangsúlyozta Cselovszki Zoltán Belváros-Lipótváros főépítésze.

A Parlament közelében elhelyezkedő épület Hubert József 1904-es tervei alapján bankszékháznak - Kisbirtokosok Országos Földhitelintézete - készült, eklektikus stílusban.

A 100 éves épület az átépítést követően - e stílusjegyeket megtartva - teljesen megújult. A méltóságteljes, gazdagon díszített vasrácsos utcai bejáraton keresztül jutunk be a patinás kétszintes lobbytérbe, amely kereskedelmi területként működik majd 610 négyzetméteren, két üzlethelyiséggel. A bejárati térhez kapcsolódik a háromkarú, konzolos, mészkő főlépcső, korabeli kovácsoltvas korláttal és panorámalifttel. A lakások részletes belsőépítészeti tervdokumentáció alapján kerültek kialakításra, magas színvonalú anyagok és berendezések felhasználásával, berendezett fürdőszobákkal, gépekkel felszerelt konyhákkal, beépített gardróbszekrényekkel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A lakások összterülete 2.900 négyzetméter, amelyen összesen harminchét darab, 60-130 négyzetméter közötti alapterületű lakás helyezkedik el. A ház pincéjében kialakításra került egy fitnesz-terem is, a tárolóhelyiségek mellett. A lakások túlnyomó többsége már az építés kezdeti fázisában gazdára talált, a leendő tulajdonosok kényelmét 24 órás portaszolgálat, a lakásokba beépített riasztó és tűzjelző rendszer, illetve a mennyezethűtés-fűtés szolgálja majd. A KÖH által is felügyelt engedélyezési, kivitelezési folyamat során a fejlesztő a mai igények mellett a műemléki örökség megőrzésére is különös figyelmet fordított.

A korlátozott számban elérhető hasonló elhelyezkedésű és adottságú épületek - iroda, szálloda, lakóház formájában történő - hasznosítása során a fejlesztőnek mérlegelnie kell egyrészt a fejlesztési lehetőségek piaci fogadtatását, illetve a műszaki, jogi kockázatok nagyságát. A hazai tulajdonban lévő Biggeorge's-NV Zrt. a most átadott Garibaldi ház mellett a Kígyó utcában készít elő hasonló lakóprojektet, Óbudán pedig egyedi műemléki jellegű iroda és szolgáltató komplexumot fejleszt. A Bécsi Corner speciális adottságai miatt kategóriájában egyedülálló szolgáltatást nyújt majd. A fejlesztés várhatóan 2009 tavaszán kerül átadásra. Az irodáknál fokozott igényként jelentkezik a funkcionalitás, a terek átszervezési lehetősége és a viszonylagos mobilitás.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem