16 °C Budapest

Magyar szakemberek irányítják a horvát ingatlanhálózatot

Pénzcentrum
2008. április 14. 09:40

Februártól magyar szakemberek irányítják a RE/MAX Horvátország munkáját. A nemzetközi ingatlan franchise hálózat magyarországi sikere ugyanis kellő biztosíték arra, hogy a virágzó szomszédos piacon is lendületes fejlődést indítsunk el. A horvát régió természetesen helyi munkatársakkal is dolgozik, azonban az üzletfilozófia meghonosítását és a RE/MAX brand bevezetését magyar szakemberek ellenőrzik - mondta Kesthely Bence a RE/MAX Magyarország regionális igazgatója.

Horvátországban minden adott ahhoz, hogy a nagy piaci szereplők is megjelenjenek a piacon. Az ingatlanközvetítési törvény tavaly októberi megjelenéséig ugyanis a piacon szinte kizárólag csak apró irodák működtek, amelyek működése gyakran hagyott kívánnivalót maga után. Az új törvény értelmében ingatlanokkal csak az foglalkozhat, akinek van szakvizsgája, megköti a felelősségbiztosítást, és megfelelő helységgel rendelkezik. A törvény feltételeit sokan nem tudják majd teljesíteni, egyes elemzők szerint a cégek akár harminc százaléka is tönkremehet, így az új irodák nyitása mellett, a RE/MAX gyakorlatnak megfelelően a piaci versenyre egyedül képtelen vállalkozó is megmenekülhetnek a csődtől.

Horvátországban egyelőre nincs általánosan elfogadott etikai kódex, amelynek hiányát elsősorban az ügyfelek érzik. A RE/MAX munkatársai azonban betartják a cég a piacon egyedülálló etikai szabályozását, ez minden bizonnyal segít majd abban, hogy a piaci szereplők megbízzanak a társértékesítők által nyújtott szolgáltatások színvonalában - nyilatkozta Kováts Tibor, a RE/MAX vezető ingatlanszakértője.

A közös munka eredménye mindenképpen előnyös a hazai Horvátország iránt érdeklődő ingatlanvásárlók és bérlők számára is. A RE/MAX, mint a világ egyik legnagyobb ingatlanhálózata eddig is az elérhető legjobb módon használta ki a közös előnyöket, szakzsargonnal élve szinergiákat, mostantól azonban a folyamatos kapcsolat miatt, a magyar befektetők még előnyösebb helyzetbe kerülnek. Horvátország a magyar ingatlanbefektetések egyik központja, eddig is számtalan vásárlási és bérlési tranzakciót realizáltak az egyes RE/MAX irodák.

Az érdeklődők az elemzések szerint magyar viszonylatban is értékelhető és kifizethető, nagyrészt családi házakat vagy újépítésű nyaralóparkokban kerestek lakásokat a tengerparton, illetve a határ közelében. A közvetlen kapcsolatnak köszönhetően mostantól szinte összeolvadhat a piac, ugyanis a vásárlások és bérlések mind "házon belülre" kerülnek. A magyar részvételnek köszönhetően egységes marketing kampányokkal lehet a két ország ingatlanjait színpadra állítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az érdeklődők sokkal szélesebb palettáról válogathatnak, kihasználva Magyarország és Horvátország páratlan, de eltérő szépségeit, illetve a két nép hagyományos vendégszeretetén alapuló jó hírnevét. A horvát RE/MAX testvércég eddig a fővárosban Zágrábban, Dubrovnikban és Splitben nyitott irodákat, de máris elkezdődött a hálózat teljes horvátországi kiépítése, amely iránt máris jelentős horvát, magyar, de más országokból érkező érdeklődésről is beszámolt a RE/MAX franchise sales tevékenységét koordináló magyarországi központi team.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?